σε

Flan parisien: H γλυκιά τάρτα με κρέμα που φτιάχνουν στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες

Flan parisien: H γλυκιά τάρτα με κρέμα που φτιάχνουν στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες 7

Η Flan parisien ή patissier ή Παριζιάνικη φλαν είναι μια γλυκιά τάρτα/πίτα με κρέμα που φτιάχνουν στη Γαλλία εδώ και πολλές δεκαετίες. Μοιάζει πολύ με το απλό cheesecake αλλά και τη κρέμ μπρουλέ. Έχει πλούσια, γεμάτη γεύση όπως όλα τα γαλλικά εδέσματα και είναι λαχταριστή.

 

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

Για την φλαν

3 κούπες (750ml) γάλα

1 κούπα (250ml) ζάχαρη

1 κλωνάρι βανίλιας, σκισμένο και ξυσμένο

6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου

1 κούπα (250ml) 35% κρέμα γάλακτος

4 κρόκοι αυγών

1 αυγό

Για τη ζύμη

1 ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. ζάχαρη

¼ κ.γ. αλάτι

¾ της κούπας κρύο, ανάλατο βούτυρο, σε κύβους

¼ της κούπας γάλα

1 κρόκος αυγού

Flan parisien: H γλυκιά τάρτα με κρέμα που φτιάχνουν στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες 9

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την φλαν: Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αυγό και τους κρόκους. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και ξύνοντας τον πάτο, μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Καλύπτουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για τη ζύμη: Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε. Ρίχνουμε το γάλα και το αυγό και χτυπάμε και πάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια μπάλα ζύμης. Δημιουργούμε έναν δίσκο με τα χέρια μας.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη και την στρώνουμε σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15-30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, με τη σχάρα στην πιο χαμηλή θέση.

Ρίχνουμε την κρύα κρέμα στη ζύμη. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι η κρέμα να είναι ελαφρώς ασταθής. Βάζουμε τον φούρνο στη σχάρα και καραμελώνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να είναι ελαφρώς καμένη.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

6 Ελληνικές ράτσες πιστών και αφοσιωμένων σκύλων που ελάχιστοι γνωρίζουν 20

6 Ελληνικές ράτσες πιστών και αφοσιωμένων σκύλων που ελάχιστοι γνωρίζουν

Νέο μισθολόγιο για εφοριακούς και εργαζομένους στην ΑΑΔΕ 22

Νέο μισθολόγιο για εφοριακούς και εργαζομένους στην ΑΑΔΕ