σε

Φοίβος Δεληβοριάς: «Ο κ. Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως»

Φοίβος Δεληβοριάς: «Ο κ. Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως» 9

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είναι γνωστό ότι εκφράζει αρκετές φορές την άποψή του για τα ζητήματα της πολιτικής και της επικαιρότητας, ενώ δραστηριοποιείται με τους ανθρώπους του πολιτισμού διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. Με αφορμή την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες και αφορά την αναστολή λειτουργίας των θεατρικών παραστάσεων, ο γνωστός καλλιτέχνης επιτίθεται στην κυβέρνηση που ανακοινώνει αντιφατικά μέτρα ενώ «όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ».

«Ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη Ιφιγένεια» υπογραμμίζει ο καλλιτέχνης, σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας ότι οι παραστάσεις στις οποίες συμμετέχει δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο ίδιος σημειώνει ότι «ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως», συμπληρώνοντας πως «σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο».

Καταλήγει λέγοντας: «Τα μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Συγκοινωνίες δεν πρέπει να αργήσουν άλλο. Το ίδιο και τα μέτρα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των επαγγελματιών. Η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε».

Φοίβος Δεληβοριάς: «Ο κ. Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως» 11Φοίβος Δεληβοριάς: «Ο κ. Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως» 12

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

«Μετά από μια βδομάδα αντιφατικών κυβερνητικών αποφάσεων -και με τους εργαζομένους στην «Ταράτσα» να μην ξέρουν αν θα δουλέψουν ή όχι- σας ανακοινώνουμε τελικά πως βάσει των νέων μέτρων οι παραστάσεις μας με Καίτη Γαρμπή-Δημήτρη Μεντζέλο, Σταμάτη Κραουνάκη-Χρήστο Νικολόπουλο δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες που ήταν προγραμματισμένες.

Το «ΆΛΣΟΣ» θα βγάλει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τα προπωλημένα εισιτήρια και για το αν θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε σε άλλες ημερομηνίες τις δύο sold out παραστάσεις.

Η στενοχώρια μου που δεν θα συναντήσω τους φίλους μου και σπουδαίους συναδέλφους στη σκηνή είναι, φυσικά, το λιγότερο. Η κατάσταση με τα κρούσματα είναι έκρυθμη, επηρεάζει όλη την κοινωνία. Θα άφηνε ανεπηρέαστους εμάς, που δουλειά και κλίση μας είναι να ξαγρυπνάμε μετρώντας το σφυγμό της;

Υπάρχει όμως εδώ κάτι τραγικό, μια άβολη –όπως λένε- αλήθεια: ο Πολιτισμός γίνεται η πρώτη «Ιφιγένεια», ακριβώς επειδή όλο το καλοκαίρι δεν έγινε τίποτα για να ενδυναμωθεί το σύστημα Υγείας, η Παιδεία και τα ΜΜΜ, ώστε να μην συμβαίνει τώρα αυτό που συμβαίνει.

Ο κος Τσιόδρας και οι συμβουλές του απαξιώθηκαν πλήρως. Η κοινή λογική επίσης. Και τώρα η ευθύνη μετατίθεται κυνικά στον απλό πολίτη, στους «τεντιμπόηδες» νέους, στους πρόσφυγες που «πιάνουν» κρεβάτια ΜΕΘ και φυσικά στους καλλιτεχνικούς χώρους, τους εξ υποστάσεως πιο οργανωμένους και έτοιμους να υποδεχθούν ασφαλώς όσους διατίθενται να παρευρεθούν. Δημιουργούνται δηλ. επικίνδυνοι κοινωνικοί αυτοματισμοί και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς ότι σε λίγο καιρό θα τσακωνόμαστε για το ποιος αξίζει περισσότερο την περίθαλψη ή το εμβόλιο.

Τι θα γίνει αυτό το χειμώνα;

Το έγραψα και την Κυριακή: υπάρχει ακόμα χρόνος να στηριχθούμε αποτελεσματικά. Ακόμα και αν οι ιθύνοντες –πράγμα που δεν μπορώ να πιστέψω- θέλουν ο χρόνος αυτός να φαγωθεί και να οδηγηθούμε στα χειρότερα, εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Τα μέτρα στην Υγεία, στην Παιδεία και στις Συγκοινωνίες δεν πρέπει να αργήσουν άλλο. Το ίδιο και τα μέτρα που έχουν καταθέσει τα σωματεία των επαγγελματιών. Η εξαθλίωσή μας δεν είναι ζήτημα κλαδικό. Είναι αρχή μεγάλων δεινών για τον τόπο. Aς την προλάβουμε.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Καμένα Βούρλα προσφυγόπουλα: Έκλεισαν την Εθνική Οδό για διαμαρτυρία – Κλείνουν και τα σχολεία 26

Καμένα Βούρλα προσφυγόπουλα: Έκλεισαν την Εθνική Οδό για διαμαρτυρία – Κλείνουν και τα σχολεία

Απεργία ΟΕΝΓΕ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού 28

Απεργία ΟΕΝΓΕ: Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για ελλείψεις προσωπικού