σε

Φωτιά σε εξέλιξη στην Ηλεία

Φωτιά σε εξέλιξη στην Ηλεία 9

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοϊού, στον Πύργο της Ηλείας.Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Επίσης, συνδράμουν δύο υδροφόρες ΟΤΑ και ένα βυτιοφόρο. Παράλληλα, πάνω από το μέτωπο της φωτιάς πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεοροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές:

Φωτιά και στην Κερατέα:

Επίσης φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον δήμο Λαυρεωτικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου στην Κερατέα κοντά στην οδό Μάνου Λοΐζου. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και για σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020:

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για σήμερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

svg%3E

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φιλιατρά φονικό: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 57χρονης – Συνελήφθη ένας αλλοδαπός [vid] 23

Φιλιατρά φονικό: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 57χρονης – Συνελήφθη ένας αλλοδαπός [vid]

Καθαρισμός Θερμαϊκού: Επιχείρηση από τον δήμο Θεσσαλονίκης – Οι δύτες βρήκαν μέχρι και μοτοσικλέτες [vid] 25

Καθαρισμός Θερμαϊκού: Επιχείρηση από τον δήμο Θεσσαλονίκης – Οι δύτες βρήκαν μέχρι και μοτοσικλέτες [vid]