σε

Φωτιά στην Άνδρο – Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Άνδρο –  Επί τόπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής 9

Συναγερμός στην Πυροσβεστική ύστερα από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Άνδρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κόρθι, το μεσημέρι της Δευτέρας. Το Σώμα ειδοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12:00 για την πυρκαγιά. Αμέσως κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και επιχειρούν για την κατάσβεσή της . Τις προσπάθειες συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη.

Η φωτιά σύμφωνα με την ενημέρωση εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να απειλεί σπίτια.

Νωρίτερα, ξέσπασε φωτιά και στη Σταμάτα Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Σύμφωνα με τις αναφορές, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 11:05 στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Έκτορος σε ξερά χόρτα.

Ακολουθούν χρήσιμε συμβουλές για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών:

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.  svg%3E

Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο γεωφυσικό ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους. Με δεδομένο ότι οι πυρκαγιές ως φυσικό φαινόμενο θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και στο μέλλον, αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο κάθε ένας ξεχωριστά, είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης.      svg%3E

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια:

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μάτι: Παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την πυρκαγιά 23

Μάτι: Παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τις αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την πυρκαγιά

Πώς φαίνεται η έλλειψη σιδήρου που συνδέεται με την αναιμία 25

Πώς φαίνεται η έλλειψη σιδήρου που συνδέεται με την αναιμία