σε

Φωτιά στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου

Φωτιά στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου 5

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ηλεία και ειδικότερα στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο τμήμα ανάμεσα στο Κολίρι και το Λαμπέτι. Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες η Πυροσβεστική κλήθηκε να σβήσει πυρκαγιές στο Λαύριο και στον Πειραιά 

Φωτιά στην Ηλεία: Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον της Εθνικής Οδού Πύργου – Ολυμπίας στη Δ.Ε. Πύργου Ηλείας. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα», αναφέρει η Πυροσβεστική, ενώ σύμφωνα με το ilialive, εχει κάψει κολώνες της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

ΦωτιάΦωτιά

Για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά, πρέπει να συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • Φωτιά – Σπινθήρας
  • Καύσιμη ύλη
  • Οξυγόνο

Υπάρχουν πυρκαγιές από πρόθεση, από αμέλεια ή από φυσικά καιρικά φαινόμενα (κεραυνός). Ανάλογα με την καύσιμη ύλη, οι πυρκαγιές χωρίζονται σε αστικές και δασικές:

Στις αστικές πυρκαγιές, ανάλογα με το τι καίγεται, χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μέσο κατάσβεσης.  Αν η πυρκαγιά είναι από υγρά καύσιμα, χρησιμοποιείται ειδικός πυροσβεστικός αφρός μαζί με νερό. Για μικρής έκτασης πυρκαγιές, χρησιμοποιείται αφρός ξηράς κόνεως για την γρήγορη κατάσβεση, ενώ για πυρκαγιά σε ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα. Γενικά το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό. Στις δασικές πυρκαγιές, το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.

Φωτιά στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου 8Φωτιά στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου 9

Το πρώτο πράγμα που κάνει κανείς σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι:

  • Καλεί την πυροσβεστική στον αριθμό τηλεφώνου 199 που είναι για όλη την Ελλάδα και δίνει όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει.
  • Αν είναι δυνατόν, προσπαθούμε να σβήσουμε ή να περιορίσουμε την έκταση της πυρκαγιάς, πάντα όμως με ασφάλεια.
  • Αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται βοήθεια, τον βοηθάμε μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική.

Η επέμβαση των Πυροσβεστών στις πυρκαγιές

  • Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος.
  • Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Θεσπρωτία: Νεκρός αστυνομικός με σφαίρα στο κεφάλι 23

Θεσπρωτία: Νεκρός αστυνομικός με σφαίρα στο κεφάλι

Μένιος Φουρθιώτης: Η ΕΛ.ΑΣ είχε επιστρέψει τη φρουρά του μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του 25

Μένιος Φουρθιώτης: Η ΕΛ.ΑΣ είχε επιστρέψει τη φρουρά του μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του