σε

Φωτιά τώρα στη Φυλή

Φωτιά τώρα στη Φυλή 3

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 30 Ιουλίου στη Φυλή, κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου. Στο σημείο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο, δεν υπάρχει ανησυχία. Σημειώνεται πως δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Παράλληλα από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείαw Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr). Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. svg%3E

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μύκονος κορωνοϊος: Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα 16

Μύκονος κορωνοϊος: Πρώτη σύλληψη στη Μύκονο για πάρτι με συνωστισμό σε βίλα

Κορωνοϊός πλοία: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα 18

Κορωνοϊός πλοία: Δεν θα αυξηθεί η πληρότητα