σε

Γαλάζια Ελευθερία: Πρώτη στους εμβολιασμούς η Κύθνος

Γαλάζια Ελευθερία: Πρώτη στους εμβολιασμούς η Κύθνος 9

Κατά την διάρκεια την ενημέρωσης, ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία. Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την έναρξη καθολικού εμβολιασμού όλων των ενηλίκων σε 19 νησιά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», το 93% των κατοίκων της Κύθνου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Κομισιόν AstraZenecaΚομισιόν AstraZeneca

Τα πέντε νησιά με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Παράλληλα, στη Σύρο καταγράφεται η καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη, καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%.

Αντίθετη εικόνα εμφανίζεται σε πέντε νησιά, τα οποία έχουν χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Πρόκειται για τη Σάμο, τη Νάξο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Κάλυμνο.

Στόχος της Επιχείρησης Γαλάζιας Ελευθερίας

Σε ότι αφορά τη «Γαλάζια Ελευθερία» ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με την Επιχείρηση «Ελευθερία», οργανώνεται και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία».

»Στόχος ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορονοϊό.» Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά

»Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά (Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι).

Τα 36 νησιά που ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου »Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου

»Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

Νοτιοαφρικανική μετάλλαξηΝοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ερωτικό παρελθόν: Γιατί ζητάμε να μάθουμε γι’ αυτό. Πόσο ειλικρινείς είμαστε 24

Ερωτικό παρελθόν: Γιατί ζητάμε να μάθουμε γι’ αυτό. Πόσο ειλικρινείς είμαστε

Θεσσαλονίκη: Άνδρας προσπάθησε να βάλει ανήλικη στο αυτοκίνητό του 26

Θεσσαλονίκη: Άνδρας προσπάθησε να βάλει ανήλικη στο αυτοκίνητό του