σε

Για ακόμη μία φορά η Ε.Σ.Α.μεΑ. στέλνει ανοιχτή επιστολή για τη διέλευση οδηγών αναπηρικών οχημάτων από τα διόδια της χώρας

Για ακόμη μία φορά η Ε.Σ.Α.μεΑ. στέλνει ανοιχτή επιστολή για τη διέλευση οδηγών αναπηρικών οχημάτων από τα διόδια της χώρας 5

10/4/2021

Σε συνέχεια των σχετικών με το θέμα επιστολών της ΕΣΑμεΑ, υπ’ αριθ. 399/19.03.2021 και 281/25.02.2021 προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και υπ’ αριθ. πρωτ. 270/23.02.2021 προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καθώς και της με αρ. πρωτ. ΛΕ/ ΟΛ/ 01/ 07/ 09/ 69568/ 17.03.2021 απάντησης της Γενικής Διεύθυνσης Συγκ/κών Υποδομών-Διεύθυνση 17 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η οποία μας κοινοποιήθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Γ. Καρασμάνη, βουλευτή Πέλλας, τ. Υπουργού

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επανερχόμαστε στο ιδιαίτερα κρίσιμο για το εθνικό αναπηρικό κίνημα θέμα της δωρεάν διέλευσης οχημάτων ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ την παρουσία του ατόμου στο όχημα και θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ, ήδη από το στάδιο της διαβούλευσης του ψηφισθέντος πλέον ν. 4782/2021, είχε εκφράσει την ανάγκη καθιέρωσης του ενιαίου e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, με στόχο την οριστική διευθέτηση της ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας με ενιαίο τρόπο, ανεξάρτητα από την παρουσία ή μη του ατόμου με αναπηρία σε αυτά, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και να διασφαλιστεί η ισότιμη κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία κατ’ επιταγή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν.4074/2012).

Η Ε.Σ.Α.μεΑ, ήδη από το στάδιο της διαβούλευσης του ψηφισθέντος πλέον ν. 4782/2021, είχε εκφράσει την ανάγκη καθιέρωσης του ενιαίου e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες, με στόχο την οριστική διευθέτηση της ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας με ενιαίο τρόπο, ανεξάρτητα από την παρουσία ή μη του ατόμου με αναπηρία σε αυτά, ώστε να δοθεί οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και να διασφαλιστεί η ισότιμη κινητικότητα των ατόμων με αναπηρία κατ’ επιταγή της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (ν.4074/2012).
Έχουμε εξηγήσει κατ’ επανάληψη, ότι οι πολίτες με αναπηρία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιωτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους λόγω της απουσίας προσβάσιμων αστικών μεταφορικών συστημάτων στην πλειοψηφία των ελληνικών πόλεων παρά τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών. Οι δε οικείοι τους συνήθως εκτελούν χρέη οδηγού/ μεταφορέα, μεταφέροντας αυτούς σε διάφορες δομές όπου χρειάζεται να μεταβούν (π.χ. νοσοκομεία, θεραπευτήρια, εργασία, χώρους ψυχαγωγίας/άθλησης, εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης κ.λπ.) και να παραμείνουν για να λάβουν αγωγή ή εκπαίδευση ή να εργαστούν ή να συμμετάσχουν σε δρώμενα. Στις περιπτώσεις αυτές, συνήθως οι οικείοι τους, τους αφήνουν στον τόπο προορισμού και επιστρέφουν να τους παραλάβουν ώρες αργότερα για να επιστρέψουν στην κατοικία τους. Οπότε, αν και το αναπηρικό αυτοκίνητο κυκλοφορεί προς εξυπηρέτηση του ατόμου με αναπηρία, το άτομο δεν βρίσκεται εντός αυτού. Παρ’ όλα αυτά ο νόμος ψηφίστηκε αγνοώντας την πραγματικότητα που η ίδια η Πολιτεία έχει δημιουργήσει με την αδυναμία της να διασφαλίσει καθολική προσβασιμότητα που θα επιτρέψει την αυτόνομη κινητικότητα κάθε πολίτη με αναπηρία!
Η επιστολή-απάντηση στο αίτημά μας, της Γενικής Διεύθυνσης Συγκ/κών Υποδομών-Διεύθυνση 17 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με αρ. πρωτ. ΛΕ/ΟΛ/01/07/09/69568/17.03.2021 αιτιολογεί εν μέρει μόνο την πολιτική του Υπουργείου, εστιάζοντας στην καθιέρωση ενιαίας κάρτας για τα άτομα με αναπηρία, η οποία πράγματι αποτελεί θετικό μέτρο. Η Γενική Διεύθυνση αποδίδει σκοπίμως το αίτημα σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος περί απαλλαγής καταβολής τελών κατά τη διέλευση των «αναπηρικών» οχημάτων από σταθμούς διοδίων στην καλή διάθεση των Παραχωρησιούχων να το εντάξουν στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσουν, θεωρώντας ότι έτσι, με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, απαλλάσσεται η Πολιτεία από τις δικές της υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα αποφεύγει επιμελώς να πάρει θέση στο αίτημα μη καταβολής τελών διοδίων στην περίπτωση που το άτομο δεν βρίσκεται εντός του «αναπηρικού» οχήματος. Ως εκ τούτου οι πολίτες με αναπηρία αναρωτιούνται δικαίως, από πότε τα μέτρα για τη διασφάλιση της ισότιμης ένταξής τους στην κοινωνία δεν αφορούν την Πολιτεία, αλλά αποτελούν δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων!
Για ακόμη μία φορά, η Πολιτεία αναδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, δεν τολμά να λάβει ολοκληρωμένα μέτρα και να αναλάβει εκείνη το κόστος κάλυψης των σχετικών τελών, αλλά επιλέγει ξανά ημίμετρα ως λύσεις, τις οποίες προφανώς και δεν μπορεί καν να αιτιολογήσει, αγνοώντας τα δίκαια αιτήματα μιας ομάδας πολιτών που είναι γνωστό ότι έχουν πληγεί και πλήττονται καθημερινά περισσσότερο από κάθε πολίτη, από τις οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, ωθώντας τους πάλι στον περιορισμό και των ελάχιστων δραστηριοτήτων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν.
Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά ότι θεωρούμε αδιανόητο να επιτρέπεται σε κάθε εταιρεία εκμετάλλευσης να εφαρμόζει τη δική της πολιτική σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο μάλιστα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και η Πολιτεία να μην τολμά μια ενιαία ρύθμιση προς όφελος των πλέον αδύναμων πολιτών της!
Η προαναφερόμενη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Συγκ/κών Υποδομών-Διεύθυνση 17 του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το παρόν θέμα προφανώς και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Το αναπηρικό κίνημα της χώρας θα συνεχίσει να διεκδικεί με κάθε μέσον που διαθέτει τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή του κάθε πολίτη με αναπηρία στα κοινωνικά δρώμενα.
Κύριε Υπουργέ,
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και σύσσωμο το εθνικό αναπηρικό κίνημα σας καλεί να πάρετε θέση, να στηρίξετε το αίτημά του για ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων κάθε οχήματος ατόμου με αναπηρία ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ την παρουσία αυτού στο όχημα. Επιτέλους η αναγνώριση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη συμμετοχή στην κινητικότητα και τα κοινωνικά δρώμενα πρέπει να διασφαλιστεί με θεσμικό τρόπο.

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

5 συνήθειες στο μπάνιο που βλάπτουν την υγεία μας και πρέπει να τις σταματήσουμε αμέσως 19

5 συνήθειες στο μπάνιο που βλάπτουν την υγεία μας και πρέπει να τις σταματήσουμε αμέσως

Αποκλειστικό: Καταργείται η κυριακάτικη αργία για κλάδους, τι ισχύει με αμοιβές και ρεπό 21

Αποκλειστικό: Καταργείται η κυριακάτικη αργία για κλάδους, τι ισχύει με αμοιβές και ρεπό