σε

Γιάννης Καλλιάνος: Η κακοκαιρία που έρχεται πρέπει να ονομαστεί Καλλιάνος

Γιάννης Καλλιάνος: Η κακοκαιρία που έρχεται πρέπει να ονομαστεί Καλλιάνος 7

Ισχυρός χιονιάς διαρκείας έρχεται τις επόμενες ημέρες, με τη χώρα να ντύνεται στα λευκά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο. Ο κ. Καλλιάνος έχει μιλήσει για «πιθανή κατάβαση ψύχους «τέρατος» στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο» προειδοποιώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος αναφέρει στην τελευταία εκτίμησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία ότι οπωσδήποτε θα χρειαστούν αλυσίδες για τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κατά τόπους και στα πεδινά. Η δε κακοκαιρία, που θα είναι σφοδρή, θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Πάντως, παρά το γεγονός ότι ήδη το Αστεροσκοπείο έχει δώσει το όνομα «Μήδεια» στην ψυχρή εισβολή που βρίσκεται προ των πυλών, ο κ. Καλλιάνος προτείνει ένα άλλο όνομα: Να βαπτιστεί «κακοκαιρία Καλλιάνος». Με αυτή τη χιουμοριστική αναφορά, υποστηρίζει ότι η πρόβλεψή του για χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα επιβεβαιωθεί.

Η ανάρτησή του στο facebook:

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ «ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ»

Μετά από πολλά χρόνια, έρχεται ένας πολύ ισχυρός χιονιάς διαρκείας που θα ντύσει στα λευκά μεγάλο μέρος της Ελλάδας.

Αύριο Πέμπτη θα σας δώσω τα πλήρη στοιχεία της κακοκαιρίας γιατί θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη 24 ώρες (όπως σας είχα πει) μέχρι να εναρμονιστούν όλα τα προγνωστικά μοντέλα σε ένα σενάριο. Πάντως, καλό θα είναι, επειδή το ψύχος θα έχει διάρκεια περίπου μια εβδομάδα (από το Σάββατο μέχρι και την επόμενη Παρασκευή), να λάβετε τα μέτρα σας :

  • Οι αγρότες να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από το χιόνια και τον ισχυρό παγετό
  • Τα νοικοκυριά να προμηθευτούν ξύλα για το τζάκι και πετρέλαιο
  • Ο κρατικός μηχανισμός από το Σάββατο να είναι ξάγρυπνος
  • Οπωσδήποτε θα χρειαστούν αλυσίδες για τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (και κατά τόπους και στα πεδινά)
  • Προσοχή, οι δήμοι να μεριμνήσουν για τους άστεγους και τα αδέσποτα. Ξέρω έχουμε μπροστά μας την πανδημία αλλά καλό θα ήταν να υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες ή κλειστά γυμναστήρια ώστε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους.

ΥΓ : Κανονικά, αυτή η κακοκαιρία που έρχεται, πρέπει να ονομαστεί «Καλλιάνος» διότι σας είχα πει εδώ και πολύ καιρό ότι θα την ονόμαζα έτσι εφόσον οι πιθανότητες για χιόνια στο κέντρο της Αθήνας θα ήταν πολύ αυξημένες.

Βέβαια, χιουμοριστικά το λέω, διότι υπεύθυνο για τις ονομασίες των κακοκαιριών είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα λέμε αύριο με την τελική πρόγνωση μιας κακοκαιρίας βγαλμένης από τα παλιά (αν δεν αλλάξει κάτι).

Γιάννης Καλλιάνος: Η κακοκαιρία που έρχεται πρέπει να ονομαστεί Καλλιάνος 9Γιάννης Καλλιάνος: Η κακοκαιρία που έρχεται πρέπει να ονομαστεί Καλλιάνος 10

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων 24

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προ των πυλών τα χιόνια και η πτώση της θερμοκρασίας 26

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Προ των πυλών τα χιόνια και η πτώση της θερμοκρασίας