σε

Γιατί εάν σκεφτόμαστε υπερβολικά μπορεί να γίνουμε δυστυχισμένοι

Γιατί εάν σκεφτόμαστε υπερβολικά μπορεί να γίνουμε δυστυχισμένοι 9

Η σκέψη είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης, είναι αυτό που μας διαχωρίζει από τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα. Αυτό που σκεφτόμαστε μπορεί να μετατραπεί σε δράση και σε βαθιά δέσμευση.

Η σκέψη είναι εξαιρετικά ισχυρή. Είναι γνώση, ελευθερία, είναι η απάντηση σε όλα όσα μας απασχολούν, είναι η λύση στα προβλήματά μας. Όμως μπορεί μεταξύ άλλων να γίνει αιτία δυστυχίας. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ενδίδουμε στον πειρασμό του να σκεφτούμε υπερβολικά και αρχίζουμε να αναλύουμε τα πάντα γύρω μας.

Όσο και αν σας ακούγεται παράλογο, όταν σκεφτόμαστε πάρα πολύ, υπάρχει κίνδυνος να απομακρυνθούμε από τις λύσεις και να μεγεθύνουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Σε εκείνες τις στιγμές γίνεται μια σημαντική δαπάνη ενέργειας, γιατί κυνηγώντας αδιάκοπα ιδέες και σκέψεις, εξαντλούμαστε διανοητικά. Ο Αριστοτέλης έχει πει «Μερικές φορές ακόμη και η πολλή σκέψη βλάπτει την υγεία».

Όταν οι σκέψεις επαναλαμβάνονται και ποτέ δεν οδηγούν στη λύση, τότε προκαλούν δυσφορία και δυστυχία. Γίνονται ένα είδος βαριάς και δυσκίνητης αποσκευής που δεν αφήνει χώρο για δημιουργικότητα, χαρά και σαφήνεια. Πολλές φορές μετά από υπερβολική σκέψη νιώθουμε να εισβάλλει μέσα μας ένα ανεξέλεγκτο ποτάμι ανησυχιών και συγκεχυμένων συναισθημάτων…και αυτό το ποτάμι τις περισσότερες φορές αδυνατούμε να το σταματήσουμε. 

Η επανάκτηση του ελέγχου των σκέψεων μας είναι απαραίτητη. Και για να το πετύχουμε πρέπει να αδειάσουμε το μυαλό μας και να διώξουμε μακριά όλο το βάρος που μας προκαλούν οι άσκημες σκέψεις.

Πάρτε τη ζωή λίγο πιο ελαφρά…η ελαφρότητα δεν είναι επιφανειακή, αντ αυτού σας βοηθάει να ξεπεράσετε πιο εύκολα τα προβλήματα της καθημερινότητας και να νιώθετε ευτυχισμένοι.

Εάν δεν σας αρέσει η δουλειά σας, εάν η σχέση σας δεν σας ικανοποιεί, εάν αμφιβάλετε για κάποιον φίλο σας, βρείτε μια λύση και κάντε την πράξη. Ζήστε τη στιγμή, αντιμετωπίστε τα προβλήματα όταν και αν προκύψουν, σταματήστε να υποθέτετε πάντα δραματικά σενάρια, κοιτάξτε το μέλλον χωρίς άγχος, αλλά με ευγνωμοσύνη για το παρόν. Αυτές είναι οι στάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Το περιπλανώμενο μυαλό είναι ένα δυσαρεστημένο μυαλό, γιατί συχνά ακολουθεί αρνητικές ή δυσάρεστες σκέψεις και αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ευτυχία.

Στην προσπάθειά μας να ελέγξουμε το παρελθόν, και το παρόν μας -αλλά ιδιαίτερα το μέλλον μας- με το να ανησυχούμε για τις προθέσεις, τις σκέψεις, ή τις ενέργειες μας, στην πραγματικότητα καταφέρνουμε να προδιαγράψουμε, προκαλώντας αυτό που φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί, αφού συνήθως η «υπερ-ανάλυση» δεν στηρίζεται σε ρεαλιστικές σκέψεις, επιθυμίες και συναισθήματα.

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η εμφάνιση της βασίλισσας Letizia με combat boots που θα λατρέψετε! 23

Η εμφάνιση της βασίλισσας Letizia με combat boots που θα λατρέψετε!

Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν στο Lockdown-και άλλα παραδείγματα μετακίνησης 25

Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν στο Lockdown-και άλλα παραδείγματα μετακίνησης