σε

Γιατί μερικές φορές κλαίμε χωρίς λόγο

Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι μια φυσιολογική διαδικασία της ανθρώπινης φύσης. Από την ευτυχία έως τον θυμό και τη θλίψη, τα συναισθήματα είναι ο τρόπος του μυαλού να ανταποκρίνεται στα γεγονότα της ζωής και αυτό είναι απολύτως υγιές.

και ο θυμός έχει τη θέση του, και ενώ πολλοί άνθρωποι δείχνουν έναν όχι τόσο κατάλληλο θυμό, υπάρχουν στιγμές που ο θυμός είναι απαραίτητος και δικαιολογημένος.

Όλα τα συναισθήματα παίζουν ρόλο στην ευημερία σας. Αλλά όταν αρχίζετε να αισθάνεστε σαν να χρειάζεται να κλάψετε χωρίς λόγο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι υποφέρετε από άγχος.

Γιατί το άγχος μπορεί να σας κάνει να κλαίτε;

Το άγχος μπορεί να είναι μια συντριπτική κατάσταση – περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με διαταραχές άγχους, το οποίο επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά τους.

Όσο περισσότερο αγωνίζεται ένα άτομο με άγχος, τόσο πιο δύσκολο είναι να διαχειριστεί αυτά τα συναισθήματα. Το άγχος μπορεί να είναι ισχυρό – τόσο ισχυρό που μπορεί να δημιουργήσει σωματικά και ψυχικά συμπτώματα.

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή κατάθλιψη

Το άγχος, ενώ αποτελεί ξεχωριστή διαταραχή, μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή και την ικανότητά σας να βρίσκετε χαρά σε δραστηριότητες. Επηρεάζει επίσης κατά μεγάλο βαθμό το μυαλό και το σώμα σας.

Το άγχος μπορεί να μειώσει τη συμμετοχή σας σε δραστηριότητες που συνήθως σας δίνουν ευχαρίστηση και ικανοποίηση. Εάν αυτό συνεχιστεί με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει  συναισθήματα φόβου φόβο, κόπωσης, χαμηλής διάθεσης και τελικά στο να κλαίτε χωρίς λόγο.

Κατά κάποιον τρόπο, είναι σχεδόν ωφέλιμο να μπορείτε να κλαίτε. Το κλάμα είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό ανακουφιστικό από το άγχος. Όταν κλαίτε, εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας, συμβάλλοντας  στη μείωση των επιπέδων άγχους σας.

Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να κλαίτε πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από μια κρίση πανικού. Οι κρίσεις πανικού είναι μοναδικές στιγμές συντριπτικού φόβου και πανικού. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι έρχεται καταστροφή, σαν να πρόκειται να πεθάνουν. Ως αποτέλεσμα είναι το κλάμα, γιατί αυτό είναι μια φυσική απόκριση σε ένα αίσθημα έντονου φόβου μαζί με τη φυσιολογική αντίδραση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.

Για κάποιους το κλάμα μπορεί επίσης να γίνει μια συνήθης απάντηση. Μόλις συνηθίσετε να κλαίτε ως τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος, μπορεί να αναπτύξετε μια συνήθεια να κλαίτε όταν αγχώνεστε στο μέλλον, επειδή σας παρέχει συναισθηματική ανακούφιση.

Η αλήθεια είναι ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί κλαίμε, αλλά γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν ότι το κλάμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα έντονο συναίσθημα. Και όταν ένα άτομο έχει άγχος, το κλάμα μπορεί να είναι μια απαραίτητη ανταπόκριση αντιμετώπισης.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με το κλάμα. Δεν είναι αδυναμία ούτε ελάττωμα. Όταν συζητάμε για τον «έλεγχο» και την «αποτροπή» του κλάματος για όσους έχουν άγχος, δεν υπονοούμε ότι πρέπει να το καταπιέσετε. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς να σταματήσουν να κλαίνε. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν πρέπει – εάν πρέπει να κλάψετε, πρέπει να κλάψετε.

 

jenny.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Lockdown: Η «νοητική ροή» είναι το αντίδοτο της συναισθηματικής πίεσης που βιώνουμε

Αυξημένα τα επίπεδα του στρες, της μοναξιάς και του θυμού λόγω πανδημίας 17

Αυξημένα τα επίπεδα του στρες, της μοναξιάς και του θυμού λόγω πανδημίας