σε

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι Αρχές μιλούν για συμβόλαιο θανάτου

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι Αρχές μιλούν για συμβόλαιο θανάτου 5

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε μετά από ενέδρα το μεσημέρι της Παρασκευής 9/4, μια είδηση που σόκαρε και γέμισε θλίψη τους πάντες. Από τους συναδέλφους του μέχρι τον πολιτικό κόσμο και πολύ περισσότερο, βέβαια, την οικογένειά του. Οι Αρχές κάνουν λόγο για την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου, ενώ εικάζουν ότι οι φυσικοί αυτουργοί είχαν και συνεργούς.

«Το μένος του εκτελεστή και τα σημεία που βρέθηκαν οι σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο. Δεν ήταν στόχος ο εκφοβισμός ή το να σταλεί ένα μήνυμα. Όποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε τον Γιώργο Καραϊβάζ νεκρό», δήλωσε στη Μίνα Καραμήτρου στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες, αναφορικά με το συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι εντολείς και οι ενοικιαζόμενοι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου που υπογράφηκε σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου, αναζητούνται από τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σε υποθέσεις που είχε ασχοληθεί και ερευνούσε.

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο που έδρασαν με ακάλυπτα πρόσωπα. Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκούτερ. Οι δράστες φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 12 φορές. Του έδωσε δηλαδή αυτό που ονομάζεται χαριστική βολή. Τον ήθελαν στα σίγουρα νεκρό.

Γιώργος Καραϊβάζ: Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκεΓιώργος Καραϊβάζ: Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε

Γιώργος Καραϊβάζ: Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε

Γιώργος Καραϊβάζ: Πώς έγινε η δολοφονία

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν οι δύο φυσικοί αυτουργοί, να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι είτε παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, είτε έδωσαν το «σύνθημα» για την άφιξή του στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας.

Επίσης, δεν αποκλείουν αλλά με λιγότερες πιθανότητες, οι ίδιοι οι δολοφόνοι να ακολουθούσαν τον δημοσιογράφο ή να γνώριζαν τόσο καλά το πρόγραμμά του, που περίμεναν κοντά στο σπίτι του για να τον εκτελέσουν. Οι δράστες φαίνεται πως είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, γνώριζαν τις καθημερινές κινήσεις του δημοσιογράφου.

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ερευνών, έχουν οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που έκαναν εργασίες στο μικρό πάρκο, δίπλα στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονία, οι οποίοι είδαν τους δράστες, το δίκυκλο που επέβαιναν, πώς εξελίχθηκε η δολοφονία και την κατεύθυνση που πήραν κατά τη διαφυγή τους οι δολοφόνοι. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στις μαρτυρίες αναφέρεται πώς τον πυροβόλησαν και στο τέλος του έριξαν και τη χαριστική βολή.

Γιώργος Καραϊβάζ: Η κατεύθυνση των ερευνών

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να προβούν σε μία χρονική και γεωγραφική χαρτογράφηση του δρομολογίου που ακολούθησε από την Κηφισιά έως τον Άλιμο ο αστυνομικός συντάκτης, εκτιμώντας ότι θα εντοπίσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο θα έχουν καταγραφεί οι διελεύσεις υπόπτων, πιθανόν των «παρατηρητών» των κινήσεών του ή ακόμα και των ίδιων των δολοφόνων που τον ακολουθούσαν.

Παράλληλα, θα γίνει και μια «σάρωση» των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμπαν από συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από το σημείο που έφυγε ο δημοσιογράφος, κατά τη διαδρομή του και στην κατάληξή του στον Άλιμο. Θα αναζητήσουν, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και  ύποπτες επικοινωνίες που μπορεί να σχετίζονται με τους δράστες ή τους συνεργούς τους.

Μία από τις βολίδες του δολοφόνου είχε καρφωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου, γι’ αυτό το λόγο μεταφέρθηκε σε ειδικό αποστειρωμένο θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι Αρχές μιλούν για συμβόλαιο θανάτου 8Γιώργος Καραϊβάζ: Οι Αρχές μιλούν για συμβόλαιο θανάτου 9

Γιώργος Καραϊβάζ: Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Γιώργος Καραϊβάζ: Άρθρο του από το παρελθόν ρίχνει φως στη δολοφονία του 23

Γιώργος Καραϊβάζ: Άρθρο του από το παρελθόν ρίχνει φως στη δολοφονία του

Self test: Πώς τα πετάμε στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους 25

Self test: Πώς τα πετάμε στα σκουπίδια μετά τη χρήση τους