σε

Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο

Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο 7

Στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δεν πρόκειται να λάβει μέρος ο Γιώργος Κιμούλης μετά τις καταγγελίες ηθοποιών εις βάρος του. Θυμίζουμε ότι μια σειρά από συνάδελφοί του, γυναίκες και άνδρες, τον κατηγορούν για εργασιακό εκφοβισμό, ψυχολογική, λεκτική, ακόμα και φυσική βία.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης επρόκειτο να λάβει μέρος στο φεστιβάλ, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Τι αναφέρει το Φεστιβάλ Αθηνών

«Υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του Γιώργο Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους, οδηγηθήκαμε στην δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση να μην συμπεριλάβουμε τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τη φετινή χρονιά.

Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράσταση, για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου.

Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της» αναφέρει η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε από το Φεστιβάλ Αθηνών.

Να θυμίσουμε ότι μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα, την οποία ακολούθησαν κι άλλες για τον Γιώργο Κιμούλη, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμφθηκε και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο 9Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο 10

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στον χώρο του θεάτρου – Αφορά βιασμό 15χρονου

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, ενώ σήμερα κατατέθηκε η πρώτη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για σεξουαλική κακοποίηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να εκκινήσει η έρευνα της Δικαιοσύνης για το σοβαρό αυτό ζήτημα, με στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών, εάν αυτές εντοπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία είναι σε βάρος σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου. Ο μηνυτής καταγγέλλει αποπλανήση και βιασμό σε ηλικία 15 ετών. Ο μηνυτής δεν είναι από το χώρο του θεάτρου.

Μάλιστα, μηνυτής δεν προκύπτει ότι είναι το πρόσωπο που πρόσφατα προέβη σε καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Σε κάθε περίπτωση, ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε και η Δικαιοσύνη πλέον αναλαμβάνει τη διερεύνηση συγκεκριμένων καταγγελιών, που με επίσημο τρόπο έφτασαν ενώπιόν της. 

Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο 12Γιώργος Κιμούλης: Τέλος από το Φεστιβάλ Αθηνών και την Επίδαυρο 13

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του μηνυτή

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο συνήγορος του συγκεκριμένου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Τόνισε ακόμα ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, αλλά αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της βαθιάς προσωπικής φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 08/02: Στα 638 τα νέα κρούσματα – 25 νεκροί και 276 διασωληνωμένοι 27

Κρούσματα σήμερα 08/02: Στα 638 τα νέα κρούσματα – 25 νεκροί και 276 διασωληνωμένοι

Ηλιάνα Αραβή: Η απάντησή της σε όσα είπε γι’ αυτήν ο Παύλος Χαϊκάλης 29

Ηλιάνα Αραβή: Η απάντησή της σε όσα είπε γι’ αυτήν ο Παύλος Χαϊκάλης