σε

Γιώργος Κιμούλης: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό

Γιώργος Κιμούλης: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό 7

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μετά τη σειρά καταγγελιών από γυναίκες συναδέλφους του -και όχι μόνο- στέλνει στο Πειθαρχικό του Συμβούλιο τον Γιώργο Κιμούλη.

Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες της Ζέτας Δούκα, η οποία υποστήριξε πως δέχτηκε λεκτική και σωματική βία από τον ηθοποιό, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα καταγγελλόμενα περιστατικά δεν έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση. Ακολούθησαν μια σειρά από συναδέλφισσές της που έκαναν αντίστοιχες καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη. Η Κατερίνα Γερονικολού, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, η Φαίη Ξυλά, η Ευδοκία Ρουμελιώτη και η Κατερίνα Παπουτσάκη αποκάλυψαν όσα είχαν περάσει όταν συνεργάστηκαν με τον συγκεκριμένο ηθοποιό.

Τελευταία σε αυτή τη λίστα με τις καταγγελίες ήρθε να προστεθεί και αυτή της Τζένης Ιωακειμίδου, που απέχει πλέον από τα θεατρικά δρώμενα. «Δεν είχα σκοπό να μιλήσω. Απέχω συνειδητά από τον χώρο του θεάτρου εδώ και πολλά χρόνια… Η έκταση όμως που έχει πάρει το θέμα είναι μεγάλη και με έκανε να αισθανθώ ότι οφείλω και εγώ να καταθέσω την δίκη μου εμπειρία. Ήταν η χειρότερη, η πιο δύσκολη συνεργασία που είχα στα 10 χρόνια που ήμουν ηθοποιός. 

Το 2007 δέχτηκα πρόταση από τον Γιώργο Κιμούλη για το «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» που μόλις είχε κάνει πρεμιέρα με τον ίδιο και την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Μου ζήτησε να πάω την ίδια κιόλας μέρα να δω την παράσταση και να μου δώσει το κείμενο γιατί ήθελε άμεση αντικατάσταση χωρίς να κλείσει το θέατρο. Την ημέρα που πήγα ως θεατής ήταν και η τελευταία παράσταση της Ευδοκίας. Διέκοψε ο ίδιος την παράσταση λίγα μόνο λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει λέγοντας στο κοινό ότι η συμπρωταγωνίστρια του δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Δε με πτόησε η κακή του φήμη ούτε ότι έπρεπε σε 5 μόλις ημέρες να ανεβεί η παράσταση. Ξεπέρασα τον εαυτό μου και κάναμε πρεμιέρα με υποβολέα. Λίγες μέρες κράτησε η χαρά μου γιατί μόλις κατέκτησα το κείμενο και απέκτησε η παράσταση ροή άρχισαν σταδιακά τα προβλήματα πάνω στη σκηνή. Έζησα πολύ δύσκολες στιγμές. Ένα Σάββατο μάζεψα τα πράγματα από το καμαρίνι μου και έφυγα. Την επόμενη μέρα το θέατρο έμεινε κλειστό. 

Γιώργος Κιμούλης: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό 9Γιώργος Κιμούλης: Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό 10

Με έπεισε να γυρίσω ο κύριος Παυλάκης, επιχειρηματίας του θεάτρου, διαβεβαιώνοντας με ότι θα μου ζητήσει συγνώμη και ότι η επιχείρηση θα έχει έναν δικό της άνθρωπο να παρακολουθεί από κοντά ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ακραίο. Έτσι και έγινε, μου ζήτησε συγγνώμη παρουσία του κ. Παυλάκη αλλά και του δικηγόρου του κ. Καπερνάρου και δεσμεύτηκε μπροστά τους για μια ομαλή συνεργασία στο μέλλον. Τον πίστεψα και επέστρεψα.

Λάθος μου γιατί συνέχισε την ίδια ανάρμοστη συμπεριφορά πιο ύπουλα αυτή τη φορά. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλά όσα έχουν ακουστεί στις πολλές καταγγελίες τα έζησα και εγώ μια ολόκληρη σεζόν και σίγουρα δεν βγήκα αλώβητη από αυτή τη συνεργασία. Έχει κακοποιήσει πολλές ψυχές (αντρών και γυναικών) και καλά θα κάνει να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού», αποκάλυψε η Τζένη Ιωακειμίδου.

Στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΗ τονίζει πως εξετάζει τις καταγγελίες και θα τηρήσει τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

«Έχοντας λάβει υπόψιν τις σοβαρότατες καταγγελίες που έχουν γίνει από το μέλος μας Ζέτα Δούκα και των συναδέλφων που ακολούθησαν εναντίον του έτερου μέλους μας Γιώργου Κιμούλη, σας ενημερώνουμε πως το #ΣΕΗ, αφού τηρήσει ως θεσμικό όργανο τις προβλεπόμενες σωματειακές διαδικασίες, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση τόσο για το θέμα αυτό καθαυτό, όσο και για τη γενικότερη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για το ζήτημα, μετά και την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτήν την Παρασκευή 29/01/2020.

Ως τότε, δημοσιεύουμε το ψήφισμα στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου που το Διοικητικό Συμβούλιο είχε ήδη ετοιμάσει (την περασμένη Κυριακή) και δηλώνουμε την στήριξή μας σε όλα τα μέλη, αλλά και κάθε έναν άνθρωπο που σπάει την σιωπή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ούλοφ Πάλμε 24

Ούλοφ Πάλμε

Τσακρής κορωνοϊός: Επιθετική στα παιδιά η βρετανική μετάλλαξη του ιού 26

Τσακρής κορωνοϊός: Επιθετική στα παιδιά η βρετανική μετάλλαξη του ιού