σε

Γκάγκα: Είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει

Γκάγκα: Είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει 7

Η Μίνα Γκάγκα μίλησε σήμερα για την ενδεχόμενη άρση των μέτρων και για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca. Όπως είπε η πνευμονολόγος μιλώντας στον ΑΝΤ1 «είναι για την ασφάλειά μας το εμβόλιο κι αυτό που ακούμε όλοι είναι ο ΕΜΑ. Είναι ασφαλές».

Γκάγκα: Οι θρομβώσεις είναι από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με κορωνοϊό

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα τόνισε πως, «έχουν γίνει πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεις στην ΕΕ και άλλες τόσες στην Ινδία και τα δεδομένα δείχνουν ότι είμαστε ασφαλείς. Είμαστε σε επιτήρηση, είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Αλλά δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Από την άλλη, οι θρομβώσεις είναι από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου σε ασθενείς με κορωνοϊό. Θεωρώ ότι είναι ασφαλές. Η σύστασή μου είναι να το κάνουν. Αν υπάρχει θέμα θρομβώσεων, μπορεί να γίνει αντιπηκτική αγωγή, για να αισθάνεται κανείς ασφαλής».

Γκάγκα: Είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει 9
Γκάγκα: Είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει 10

Γκάγκα: Είναι πιο ασφαλές να μπούμε σε ένα κατάστημα όπως μπαίνουμε τώρα σε σούπερ μάρκετ

Σχετικά με το lockdown και τα μέτρα που φαίνεται πως πάνε για άρση, η πνευμονολόγος είπε πως, «το lockdown είναι για να μάθεις τα μέτρα, τώρα τα μάθαμε» και παρατήρησε πως «είμαστε όλοι έξω, όποιος προσέχει, προσέχει». «Είναι πιο ασφαλές να μπούμε σε ένα κατάστημα όπως μπαίνουμε τώρα σε σούπερ μάρκετ. Εμένα με τρομάζει αυτό που βλέπω στις πλατείες. Κόσμος μαζεμένος χωρίς μάσκες. Τώρα είμαστε όλοι έξω, άρα πρέπει να βρούμε καλύτερους τρόπους» σημείωσε.

Γκάγκα: Σε ένα σπίτι που μένουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσουμε κανόνες

Ερωτηθείσα για τα self tests είπε πως, «υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ξέρει και πολλές εταιρείες που θέλουν να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους», σημειώνοντας ότι θα είναι καλή λύση και αναφορικά με τις συνθήκες ασφαλείας σε ένα σπίτι, είπε πως «σε ένα σπίτι που μένουμε όλοι μαζί, δεν υπάρχει λόγος να ακολουθήσουμε κανόνες, αφού είμαστε ήδη όλοι μαζί. Δεν έχει νόημα». «Υπάρχει πίεση πολύ μεγάλη και ο μόνος τρόπος είναι να προσέχουμε. Η πίεση στα νοσοκομεία θα αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε η κ. Γκάγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Γνωρίστε την Αθήνα – Διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα από τον ΟΠΑΝΔΑ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 24

Γνωρίστε την Αθήνα – Διαδικτυακές περιηγήσεις στην Αθήνα από τον ΟΠΑΝΔΑ και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Παυλάκης κορωνοϊός: Η χαλάρωση είναι μονόδρομος 26

Παυλάκης κορωνοϊός: Η χαλάρωση είναι μονόδρομος