σε

Γκίκα για σχολεία: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις

Γκίκα για σχολεία: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις 7

Η Αναστασία Γκίκα, γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, μίλησε σήμερα για τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Γκίκα είπε ότι το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις, αλλά εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον η δευτεροβάθμια, τα γυμνάσια και τα λύκεια γιατί έχουν μείνει πολύ περισσότερο χρόνο κλειστά.

Όπως είπε η τηλεκπαίδευση έχει βοηθήσει στην κάλυψη της ύλης, αλλά είναι απαραίτητη η δια ζώσης διδασκαλία για τις επαναλήψεις, αλλά και για ψυχοπαιδαγωγικούς λόγους.

Η σκέψη του υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι να γίνονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τα self test. «Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε.

Εξήγησε πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο, πια. Στην αρχή τουλάχιστον της διαδικασίας όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη, είπε η κ. Γκίκα.

Για το Πάσχα προβλέπεται να γίνουν κανονικά οι δυο εβδομάδες διακοπών και επανέλαβε τον προσανατολισμό του υπουργείου για παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, μεγαλύτερη για το Δημοτικό και μικρότερη για το Γυμνάσιο, ενώ οι πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν στο ίδιο χρονικό διάστημα με πέρυσι.

Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως

Γκίκα: Πότε θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις Πανελλήνιες

Τι προηγούμενες ημέρες και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, υπογράμμισε ότι αυτές θα διεξαχθούν στην ώρα τους «μέσα στον Ιούνιο, όπως έγιναν και πέρυσι», χωρίς, όμως, να προσδιορίσει ημερομηνία. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί όταν το υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μανώλης Γλέζος: Ένας χρόνος χωρίς τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης 22

Μανώλης Γλέζος: Ένας χρόνος χωρίς τον πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης

Σχολεία κορωνοϊός: Υποχρεωτικό το self test στους μαθητές 24

Σχολεία κορωνοϊός: Υποχρεωτικό το self test στους μαθητές