σε

Γραβάνης: Θα αποτύχουν οι εμβολιασμοί αν χαλαρώσουμε πρόωρα

Γραβάνης: Θα αποτύχουν οι εμβολιασμοί αν χαλαρώσουμε πρόωρα 5

Προειδοποίηση ότι η ενδεχόμενη πρόωρη χαλάρωση των πολιτών λόγω των μαζικών εμβολιασμών μπορεί να δει τη διαδικασία του εμβολιασμού να αποτυγχάνει έστειλε ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης. Παράλληλα υπογράμμισε πως εάν όλα γίνουν σωστά τότε θα έχουμε ένα διαφορετικό φθινόπωρο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μίλησε για τη δημιουργία της ανοσίας στη χώρα, την ώρα που άνοιξε και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49.

ΓραβάνηςΓραβάνης

Γραβάνης: Θα δούμε εικόνες όπως αυτές του Ισραήλ αρκεί να προσέχουμε

Ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης ξεκαθάρισε μιλώντας στο OPEN: «Η διαδικασία του εμβολιασμού θα αποτύχει αν χαλαρώσουμε πρόωρα. Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές τα κρούσματα θα αυξηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι αρχές Ιούνη. Αν προχωρήσουμε κανονικά, τον Ιούνιο θα έχουμε 40-50% ανοσία στην κοινότητα. Αρκεί ως τότε να τηρούμε μέτρα. Βγαίνοντας από το καλοκαίρι θα έχουμε 60% ανοσία στην κοινότητα! Αρκεί ως τότε να προσέχουμε. Έτσι μόνο θα έχουμε διαφορετικό φθινόπωρο και θα δούμε εικόνες όπως αυτή του Ισραήλ».

Γραβάνης: Τι είπε για φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κορvνοϊού είπε: «Είναι πιθανό, ελέγχεται. Μεγαλύτερη σημασία έχουν τα μικρά αντιικά φάρμακα που θα δίνονται από το στόμα. Όταν βγουν θα έχουμε σημαντικά όπλα για να καταπολεμούμε τον ιο από το σπίτι».

ΕξαδάκτυλοςΕξαδάκτυλος

Αναφορικά με το αν το Astra Zeneca είναι επικίνδυνο για τις γυναίκες: «Είναι λίγα τα αρνητικά περιστατικά σε κυρίες σε αναπαραγωγική ηλικία. Τα ποσοστά είναι πολύ μικρά, δεν πρέπει να μας απασχολούν. Χάνουμε χρόνο όσο τα συζητάμε». Για να καταλήξει: «Μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν άδεια οι εταιρίες για εμβολιασμό νέων παιδιών 12-15 ετών. Μάλλον έτσι θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά».

Στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ βρέθηκε και ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο όποίος τόνισε πως «έχουμε μια ήπια υποχώρηση της πανδημίας αλλά εύθραυστη. Το πρόβλημα δεν είναι πίσω μας. Είναι ακόμη δίπλα μας», είπε αρχικά ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης πως το άνοιγμα του εμπορίου δεν έχει επιδράσει αρνητικά. Αναφορικά με τους περιορισμούς που έχουν αποφασιστεί ως προϋπόθεση για το άνοιγμα της εστίασης όπως η έλλειψη μουσικής, τόνισε πως «αν τηρηθούν τα μέτρα, οι περιορισμοί θα αρθούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μεγάλο Σάββατο: Τι συμβολίζει η σημερινή μέρα 21

Μεγάλο Σάββατο: Τι συμβολίζει η σημερινή μέρα

Εμβολιασμοί: 2,8 εκατομμύρια το μήνα από Μάιο 23

Εμβολιασμοί: 2,8 εκατομμύρια το μήνα από Μάιο