σε

«Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

8/11/2020

Βρεθήκαμε πριν πολλά χρόνια στην πόλη της, τη Θεσσαλονίκη, και συστηθήκαμε με δυνατές ματιές. Από τότε δεν χαθήκαμε στιγμή. Έχει έλθει στην εκπομπή να ζήσει μαζί μου στα παρασκήνια, έχουμε βγει βράδυ, έχουμε πιει το ποτάκι μας, το καφεδάκι μας…
Ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά της συνάντησής μας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, που την έφερε η μανούλα της και ήπιαμε ένα καφεδάκι στα πεταχτά. Έχουμε μοιραστεί πολλές αλήθειες στις συναντήσεις μας. Της ζήτησα να συστηθεί και σ’ εσάς και να σας δείξει τη δική της διαδρομή ζωής. Να φωτίσει τις ζωές μας με τα δικά της φώτα.
«Η διαδρομή της ζωής μου», μου είπε κάποια στιγμή, «δεν ήταν εύκολη».
Γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα που της κατέστρεψε την κίνηση των κάτω άκρων. Οι γονείς της τη βοήθησαν με κινησιοθεραπεία, με θεραπευτικά προγράμματα στη Βουλγαρία. «Παλεύουμε για να τα καταφέρεις, να κάνεις όσα περισσότερα πράγματα μπορείς μόνη σου, όμως πρέπει να αγωνιστείς κι εσύ. Έτσι είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει», της έλεγαν, μη αποκρύβοντάς την την τραγική αλήθεια που την περίμενε στη συνέχεια.
Τα χρόνια περνούσαν, και σιγά-σιγά άρχισε να αποδέχεται το πρόβλημα της αναπηρίας της. «Εντάξει, δεν περπατάω, ε, και… κι ο άλλος είναι πιο κοντός, ο άλλος είναι πιο παχουλός, κι όμως και αυτούς πρέπει να τους αγαπάμε, έτσι ήθελε να είναι ο Θεός».

«Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

Έφτασε στην εφηβεία, διαδρομή δεύτερη και η δυσκολότερη.
«Στην εφηβεία ήλθανε τα δύσκολα. Η ανεμελιά τελείωσε και αρχίζεις να συνειδητοποιείς σιγά-σιγά πως έχεις να αντιμετωπίσεις τη γυναικεία σου φύση και να διεκδικήσεις μια θέση στον έρωτα», μου είπε.
Παιδικές φιλίες. Κάποιες κράτησαν, κάποιες άλλες όχι. Και κάπου εκεί στα 16, έχασε τον πατέρα της. «Αναγκάστηκα να ενηλικιωθώ απότομα, να καταλάβω πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, να πάρω ακόμα ένα σκληρό μάθημα πως πρέπει να παλέψω για να συνεχίσω να ζω με αξιοπρέπεια. Του το οφείλω», ψιθύρισε με το βλέμμα της βουρκωμένο.
Και το έριξε στο διάβασμα. Ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από τον πόνο.
Δύσκολες καταστάσεις για να διαχειριστείς στα 16 σου. Η ξεγνοιασιά είχε πάει περίπατο.
Και τελειώνοντας το Νυχτερινό Λύκειο, αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας.
«Στην αρχή, όλα ήταν όμορφα και όλοι με είχαν αποδεχτεί με χαρά, μέχρι που μοιράστηκα τα όνειρά μου παρουσία του καθηγητή στο μάθημα και κάποιοι άρχισαν να με χλευάζουν ανοιχτά και έκαναν σχόλια προσβλητικά, κάποιοι άλλοι μου συμπαραστάθηκαν», συνεχίζει την αφήγησή της.

Ευχαριστώ από καρδιάς την αγαπημένη φίλη και συνάδελφό της Ζήνα Κουτσελίνη 

 Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.greekschannel.com

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός προσλήψεις: 300 νέοι μόνιμοι γιατροί στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων 17

Κορωνοϊός προσλήψεις: 300 νέοι μόνιμοι γιατροί στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος επιδοτούμενης κατάρτισης ανέργων