σε

Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty δύο μόλις χρόνια μετά την δημιουργία του

Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty δύο μόλις χρόνια μετά την δημιουργία του 7

Το fashion brand Fenty από ό,τι φαίνεται δεν άντεξε τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και έτσι η ιδιοκτήτρια της Louis Vuitton LVMH μαζί με την διάσημη τραγουδίστρια Rihanna συμφώνησαν να το κλείσουν μετά από δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά του.

Με ανακοίνωσή τους -την Τετάρτη- ο όμιλος LVMH στον οποίο ανήκει και η ίδια δηλώνουν ότι «η εταιρεία αναστέλλει τη δραστηριότητά της στον τομέα του έτοιμου ενδύματος, με βάση την Ευρώπη, εν αναμονή καλύτερων συνθηκών».

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το fashion κομμάτι της Fenty που περιλαμβάνει επίσης τις σειρές εσωρούχων Savage X Fenty και μακιγιάζ και καλλυντικών Fenty Skin δεν θα παράξει στο άμεσο μέλλον κάποια καινούρια συλλογή. Ωστόσο, το brand δεν καταργείται επισήμως και η Rihanna εξακολουθεί να παραμένει συνεργάτιδα του ομίλου LVMH.

Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty δύο μόλις χρόνια μετά την δημιουργία του 9

H Fenty ήταν το δεύτερο brand που ο όμιλος LVMH επιδίωξε να λανσάρει από το μηδέν (το πρώτο ήταν το brand Christian Lacroix που δημιουργήθηκε το 1987 και πουλήθηκε το 2005). Παρόλο που ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα φαίνεται πως το εγχείρημα δεν κατάφερε να πετύχει. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την αγορά των πολυτελών ειδών και ο όμιλος LVMH είχε απώλεια κερδών περίπου 33%.

Η LVMH και η Rihanna κλείνουν τον οίκο Fenty δύο μόλις χρόνια μετά την δημιουργία του 10

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, η σειρά εσωρούχων Savage X Fenty γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας έκρηξη εσόδων κατά 200% και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία του Jay-Z.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τέλος το punk look για την πριγκίπισσα Charlene - Η νέα εντυπωσιακή της εμφάνιση 23

Τέλος το punk look για την πριγκίπισσα Charlene – Η νέα εντυπωσιακή της εμφάνιση

H Sarah Jessica Parker σας δείχνει πώς να φορέσετε το print to print και να δείχνετε στυλάτη 25

H Sarah Jessica Parker σας δείχνει πώς να φορέσετε το print to print και να δείχνετε στυλάτη