σε

Η Μαρία γεννήθηκε κωφή, αλλά πήρε το πτυχίο της με πίστη και θέληση!

Η Μαρία γεννήθηκε κωφή, αλλά πήρε το πτυχίο της με πίστη και θέληση! 5

Το μεγάλο όνειρο της 28χρονης Μαρίας ήταν να πάρει το πτυχίο της από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών και το κατάφερε!

Η διαδρομή μέχρι το πτυχίο δεν ήταν εύκολη καθώς η Μαρία γεννήθηκε κωφή και το να φοιτήσει σε ένα Τμήμα χωρίς τις υποδομές για να την στηρίξει φαινόταν ακατόρθωτο.

Το γεγονός ότι δεν έχει την ακοή της δεν της στέρησε το χαμόγελο, την πίστη, την θέληση, την υπομονή και την επιμονή που χρειαζόταν για να πετύχει το αποτέλεσμα που ονειρευόταν. Και μπορεί οι δυσκολίες που συνάντησε να ήταν πολλές, πλέον όμως κρατά στα χέρια της υπερήφανα το πτυχίο της.

«Μετά από εννέα χρόνια κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου και νιώθω πραγματικά ευλογημένη γι΄ αυτό. Υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκα ότι ίσως να μην καταφέρω να εκπληρώσω το όνειρό μου. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε κάθε μάθημα που πήγαινα είχα παρά πολλά εμπόδια να αντιμετωπίσω.

Υπήρξαν βέβαια συνάδελφοι μου που στις δύσκολες ώρες με βοηθούσαν, με στήριζαν όσο μπορούσαν! Φυσικά είχα δίπλα μου άτομα που αγαπώ πολύ, την οικογένεια μου και τους αγαπημένους φίλους μου, τον σύντροφό μου! Και ήρθε η στιγμή μου! Πάλεψα με υπομονή αλλά και πάθος… και τα κατάφερα. Ακόμα δεν το πιστεύω πως πήρα το πτυχίο. Νιώθω ευτυχισμένη και έτοιμη για να κυνηγήσω τα επόμενα όνειρα μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την συμβουλή που μου έδωσε ένας καθηγητής μου. “Σου εύχομαι να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία και να αποκτήσεις ένα πτυχίο που θα σε κάνει πραγματικά υπερήφανη επειδή ακριβώς δε θα είναι ένα τυπικό χαρτί, αλλά ένα ουσιαστικό εφόδιο στην επαγγελματική και κοινωνική σου πορεία”.

Μου έδωσε δύναμη ψυχής! Έχω να πω σε συνομήλικα παιδιά: Να το θυμάστε πάντα ότι το πτυχίο σας είναι μεγάλη αξία! Να έχετε μεγάλη αυτοπεποίθηση στον εαυτό σας, θέληση, πάθος, υπομονή, αγωνία, επιθυμία, δύναμη και το πιο σημαντικό… το όνειρο!Να κάνετε θετικές σκέψεις και να χαμογελάτε» λέει η Μαρία γεμάτη χαρά.

 

Πηγή: thebest.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ηράκλειο: Εννιά εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ θετικοί στον ιό 16

Κορωνοϊός Ηράκλειο: Εννιά εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ θετικοί στον ιό

Υπέρταση: 10 φυσικές θεραπείες για να ρίξετε την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσετε την υγεία σας 18

Υπέρταση: 10 φυσικές θεραπείες για να ρίξετε την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσετε την υγεία σας