σε

Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid]

Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid] 7

Από σήμερα επιβάλλονται νέα μέτρα στην Ελλάδα με σκοπό τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού και ήδη οι πρώτες παρανομίες ξεκίνησαν.

Ένα από τα πρώτα περιστατικά σχετίζεται με γυμναστήριο στο Παγκράτι το οποίο βρήκε τρόπο να λειτουργεί παράνομα, παρά την αναστολή λειτουργείας που έχει επιβληθεί στον κλάδο λόγω του νέου lockdown στη χώρα μας. Ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου μάλιστα, έκανε τον πελάτη και έφτασε η αστυνομία στο σημείο.

Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid] 9Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid] 10

Το ίδιο γινόταν και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown

Οι υπεύθυνοι λοιπόν, του συγκεκριμένου δεν έκαναν μαθήματα στον κλειστό χώρο, αλλά ακριβώς απέναντι στην αυλή ενός σπιτιού. Για την τακτική του αυτή υπήρξαν καταγγελίες στον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Γυμναστηρίων, με αποτέλεσμα ο Νίκος Κατσαρέλης να αναλάβει δράση. Επικοινώνησε λοιπόν, με το γυμναστήριο για να κλείσει ραντεβού για ένα πρόγραμμα και έφτασε στο σημείο που του υπέδειξαν.

Μόλις επιβεβαίωσε τις καταγγελίες που είχαν γίνει, αποκάλυψε την ταυτότητά του και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο και βεβαίωσε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το ίδιο γινόταν και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown όταν είχε έρθει η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά τα γυμναστήρια παρέμεναν κλειστά.

Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid] 12Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ κάνει έφοδο σε παράνομο γυμναστήριο: Έκαναν πρόγραμμα σε αυλή [vid] 13

Τι μήνυμα στέλνω για σωματική άσκηση;

Δεν ισχύει, από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί. Στο διάστημα αυτό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα) για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
  • Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Επίσης μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

SMS 13033 τι γράφω για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα 23

SMS 13033 τι γράφω για σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα

Lockdown: «Λουκέτο» από σήμερα στη χώρα – Αναλυτικός οδηγός επιβίωσης 25

Lockdown: «Λουκέτο» από σήμερα στη χώρα – Αναλυτικός οδηγός επιβίωσης