σε

Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη

Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 9

Το ελληνικό brand  Zeus + Δione με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια του ελληνικού αγώνα για την ανεξαρτησία ενώνει τις δυνάμεις του με την οικογένεια του Μουσείου Μπενάκη.

Ένα ιστορικό μουσείο κι ένας οίκος μόδας που μοιράζονται το πάθος για την ελληνική κληρονομιά και τις αξίες που αντιστέκονται στον χρόνο, τις τεχνικές και την χειροτεχνία, συγκατοικούν για πρώτη φορά, για να γιορτάσουν την παράδοση, με το βλέμμα στο μέλλον.

Η συλλογή που θα εκτεθεί στο Πωλητήριο της Πειραιώς εκφράζει ακριβώς αυτήν την προσέγγιση στη μόδα, αφού το brand «θυμάται» μια στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, τιμώντας ενδυματολογικά στοιχεία της ελληνικότητας που όμως ερμηνεύονται μέσα από την κοσμοπολίτικη αισθητική του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Zeus, Μarios Schwab.

Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 11

Στη δημιουργία της συλλογής ΄21, που οραματίζεται μια ορμητική επανεκκίνηση για ό,τι ελληνικό, συμπλέουν δύο ακόμα ελληνικά brands με διεθνές διαβατήριο. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή υπογράφει μια capsule σειρά ασημένιων κοσμημάτων που παραπέμπουν σε κεντίδια και διακοσμητικά
στοιχεία παραδοσιακών ανδρικών γιλέκων, κι έχουν φτιαχτεί με την πανάρχαιη τεχνική της συρματερής, ενώ η Ancient Greek Sandals σχεδίασε σανδάλια που κλείνουν το μάτι στο επαναστατικό μας παρελθόν, ενώ απευθύνονται σε γυναίκες του σήμερα.

Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 12

Για το Μουσείο Μπενάκη, η φιλοξενία της Zeus + Δione στην Πειραιώς αποτελεί, επιπλέον, επιστέγασμα της δημιουργικής συνεργασίας του brand με το NH.M.A., την ιστορική νηματουργία, που το 2012 πέρασε στη διαχείριση του Μουσείου, με στόχο να διασωθούν παραδοσιακές τεχνικές δεξιότητες του τόπου μας.

Με τα περίτεχνα προϊόντα πασμαντερί του, το ΝΗ.Μ.Α. δίνει μορφή στην έμπνευση σύγχρονων δημιουργών της μόδας, που αντιλαμβάνονται πως χωρίς το παραδοσιακό savoir-faire το όνειρο της μόδας δεν έχει συναίσθημα, ούτε διάρκεια.Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 13

Η συλλογή για το καλοκαίρι του ΄21 θα παρουσιαστεί στην είσοδο του Πωλητηρίου στην Πειραιώς, σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση που κυριολεκτικά ευωδιάζει Ελλάδα.

Παράλληλα, ένα αντιπροσωπευτικό selection από το σύνολο της συλλογής, ανάμεσα τους ζώνες, τσάντες και μαντήλια, φυσικά και τα κοσμήματα της Ιλεάνας Μακρή, καθώς και one size φούστες – έκπληξη που τιμούν τη φουστανέλλα, θα διατίθενται προς πώληση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η συλλογή Zeus + Δione για την Επανάσταση του 1821 θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Μπενάκη 14

Όλα τα υλικά του τόπου μας, απλά και στιβαρά, θα είναι εκεί, χωρίς διάθεση νοσταλγίας ή εξιδανίκευσης, και θα ατενίζουν το λαμπρό μέλλον του ελληνικού craftsmanship στον κόσμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

H Jennifer Lawrence μόλις φόρεσε το μοναδικό παντελόνι που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι 26

H Jennifer Lawrence μόλις φόρεσε το μοναδικό παντελόνι που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι

Ο Έλληνας σχεδιαστής Christos Costarellos υπογράφει το νυφικό της συζύγου του Boris Johnson 28

Ο Έλληνας σχεδιαστής Christos Costarellos υπογράφει το νυφικό της συζύγου του Boris Johnson