σε

Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς

Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς 3

Νέα επιχείρηση διάσωσης των 47 εγκλωβισμένων κατοίκων στην Οξυά Καρδίτσας ξεκίνησε από τις αρχές με το πρώτο φως της ημέρας. Μέχρι στιγμής μόνο ελικόπτερα του στρατού έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το χωριό, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. Χθες, ελικόπτερο με το κατάλληλο προσωπικό και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, διένειμε προμήθειες και στη συνέχεια προσπάθησε να προσεγγίσει το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Μέσα στο μοναστήρι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν βρει καταφύγιο μία έγκυος γυναίκα και ακόμη δύο υπερήλικες που χρειάζονται βοήθεια.

Συνολικά 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί. Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν τη δική τους «μάχη» να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλιστεί κάποια φάρμακα ενώ χθες κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Εδώ είναι πάνω από 50 άτομα εγκλωβισμένα και ηλικιωμένοι, υπάρχουν και παιδιά, υπάρχει και μία έγκυος γυναίκα. Οι δρόμοι, όλα τα αντιπλημμυρικά που υπήρχαν από παλιά δεν έμεινε τίποτα. Οι δρόμοι είναι όλοι χαλασμένοι, παντού σε πολλά σημεία, εδώ το ποτάμι είναι σε άθλια κατάσταση, χάος, τι να σας πω. Επειδή μένουμε μόνιμα εδώ πέρα είχαμε, δεν μένεις αμέσως», λέει ένας από τους αποκλεισμένους κατοίκους.

Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς 5Ιανός Καρδίτσα: Νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Οξυάς 6

Αγωνία για την 40χρονη αγνοούμενη:

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησης της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της 40χρονης αγνοούμενης γυναίκας στον ποταμό Πάμισο στο Μουζάκι Καρδίτσας. Η γυναίκα δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το βράδυ της Παρασκευής όταν ο Ιανός «χτύπησε» την περιοχή. Η γυναίκα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δεν ακολούθησε τις συστάσεις των αρχών και το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το όχημα της βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στις όχθες του ποταμού Πάμισου.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη φονική καταστροφή έχασαν τη ζωή τους τρεις πολίτες ενώ 210.000 στρέμματα στη Θεσσαλία έχουν βυθιστεί  στο νερό. «Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και στον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας καταστροφές», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός αντισώματα: Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει αντισώματα 17

Κορωνοϊός αντισώματα: Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει αντισώματα

Καρδίτσα Ιανός: Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο 19

Καρδίτσα Ιανός: Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο