σε

Ηγούμενος Εφραίμ: Νοσηλεύεται με πνευμονία σε ΜΕΘ

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ νοσηλεύεται με πνευμονία σε ΜΕΘ, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται υπό αγωγή με τις οδηγίες της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου.

Ο Ηγούμενος Εφραίμ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός την Παρασκευή 28 Μαΐου,  επτά μέρες αφότου είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Υπενθυμίζουμε πως η Διοίκηση του Αγίου Όρους ζήτησε την επείγουσα μεταφορά του με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα, ώστε να εισαχθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, λόγω επιδείνωσης στην κατάσταση της υγείας του, ενώ ο Εφραίμ δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Επιπλέον, ο Εφραίμ έχει υποκείμενα νοσήματα, συγκεκριμένα σακχαρώδη διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα.

Ηγούμενος Εφραίμ: Νοσηλεύεται με πνευμονία σε ΜΕΘ 5Ηγούμενος Εφραίμ: Νοσηλεύεται με πνευμονία σε ΜΕΘ 6

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μονή Βατοπεδίου:

«Την προηγούμενη Παρασκευή 21 Μαΐου, ο Γέροντας Εφραίμ διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19. Συναφώς πέρασαν από επανειλημμένους ελέγχους και όλοι οι αδελφοί της Μονής».

«Ο Γέροντας παρέμεινε άμεσα σε αυτοπεριορισμό με συνεχή ιατρική παρακολούθηση και ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά για προληπτικούς λόγους οι θεράποντες ιατροί συνέστησαν την μεταφορά του σε νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία λέει ότι «από αρχές Μαΐου η Μονή έχει κάνει αίτηση στους αρμόδιους φορείς για τον εμβολιασμό της αδελφότητος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πετρούπολη: Ανήλικοι πήραν κρυφά αυτοκίνητο και τραυμάτισαν άνδρα 20

Πετρούπολη: Ανήλικοι πήραν κρυφά αυτοκίνητο και τραυμάτισαν άνδρα

Ερωτικό παρελθόν: Γιατί ζητάμε να μάθουμε γι’ αυτό. Πόσο ειλικρινείς είμαστε 22

Ερωτικό παρελθόν: Γιατί ζητάμε να μάθουμε γι’ αυτό. Πόσο ειλικρινείς είμαστε