σε

Ιωάννινα εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρίτη ημέρα

Ιωάννινα εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρίτη ημέρα 7

Συνεχίζονται, για τρίτη ημέρα, οι έρευνες στα Ιωάννινα για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους και του Ιρακινού πιλότου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (31/1). Ο 32χρονος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα.

Χθες η έντονη βροχόπτωση και η χαμηλή νέφωση ανάγκασαν τις επίγειες δυνάμεις να σταματήσουν τις έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ από το πρωί γίνονταν προσπάθειες να συμμετάσχουν στην επιχείρηση και εναέρια μέσα, ωστόσο τελικά παράμειναν στο έδαφος λόγω των καιρικών συνθηκών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος τόνισε ότι οι ομάδες έρευνας «χτένισαν» από τις 7:00 το πρωί από τη πλευρά του Μιτσικελίου και από την μπροστινή πλευρά του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και προς την περιοχή των Ιωαννίνων.

Σήμερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 48 Πυροσβέστες και 21 οχήματα ως κάτωθι:

  • 32 Πυροσβέστες με 14 οχήματα από την ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου,
  • 14 Πυροσβέστες με 6 οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και
  • δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής.

Ιωάννινα εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρίτη ημέρα 9Ιωάννινα εκπαιδευτικό αεροσκάφος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τρίτη ημέρα 10

Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί:

  • ένα E/Π Super Puma, δύο E/Π Augusta Bell, ένα Α/ΦΟΣ C-130 και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας
  • δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ.
  • ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ
  • το ΕΚΑΒ και
  • Εθελοντές

Σημειώνεται ότι μεταξύ των εθελοντών που συμμετάσχουν στις έρευνες είναι και 30 Ιρακινοί πιλότοι, συνάδελφοι του αγνοούμενου χειριστή από την ιδιωτική σχολή εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην Κοζάνη και απευθύνεται κυρίως σε χειριστές από τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος πέταξε την Κυριακή (31/1) από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μιλίων ΒΑ από τα Ιωάννινα και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τάκης Παναγιωτόπουλος: Όποιος έχει ήδη νοσήσει έχει σοβαρές πιθανότητες να κολλήσει νέο στέλεχος 24

Τάκης Παναγιωτόπουλος: Όποιος έχει ήδη νοσήσει έχει σοβαρές πιθανότητες να κολλήσει νέο στέλεχος

Ηλίας Μόσιαλος: Παρουσίασε συγκριτικό πίνακα για επτά εμβόλια 26

Ηλίας Μόσιαλος: Παρουσίασε συγκριτικό πίνακα για επτά εμβόλια