σε

Καμπαγιάννης δίκη Χρυσής Αυγής: «Η εισαγγελέας αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση»

Καμπαγιάννης δίκη Χρυσής Αυγής: «Η εισαγγελέας αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση» 9

Η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου να… απολογείται προς τους συνηγόρους υπεράσπισης όσον αφορά την πρότασή της για τα ελαφρυντικά. Η στάση της προκάλεσε σάλο. Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη, Θανάσης Καμπαγιάννης σχολίασε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση στο MEGA και στην εκπομπή Live News.

Ο κ. Καμπαγιάννης ανέφερε ότι «η πρόταση της εισαγγελέως ήταν έξω από την αποδεικτική διαδικασία. Συσκότισε το αποδεικτικό υλικό και σε σημεία το διαστρέβλωσε». «Σήμερα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση μιας και δεν πρότεινε ελαφρυντικά εφόσον πλέον υπάρχει η πραγματικότητα της δικαστικής απόφασης. Κάτι που δεν συνηθίζεται στα ποινικά ακροατήρια. Θεωρούμε ότι είναι ένα στίγμα στην εισαγγελία αυτή της χώρας», πρόσθεσε ο δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Όταν ρωτήθηκε για την τελική απόφαση, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής τόνισε ότι ίσως την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη ολοκληρωθεί η διαδικασία και κλείνοντας σημείωσε πως «θα έχουμε μια εικόνα (επί των ποινών) με την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, το πλαίσιο της ποινής από 5-15 έτη κάθειρξης πηγαίνει στα 2- 8».

Δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Θανάση Καμπαγιάννη

Τι είχε πει το πρωί η Αδαμαντία Οικονόμου

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για τη διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ένας εισαγγελέας, ανεξάρτητα της προτάσής του, οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση», δήλωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου σε απολογητικό τόνο προς τους συνηγόρους υπεράσπισης των καταδικασμένων χρυσαυγιτών.

Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αναιμία: 13 ένοχα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου στο αίμα – Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό 22

Αναιμία: 13 ένοχα συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου στο αίμα – Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

Η αυτοεκτίμηση καλλιεργείται από την παιδική ηλικία και σε αυτό υπεύθυνοι είναι οι γονείς 24

Η αυτοεκτίμηση καλλιεργείται από την παιδική ηλικία και σε αυτό υπεύθυνοι είναι οι γονείς