σε

Κακοκαιρία Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – Επικίνδυνη επιδείνωση σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

Κακοκαιρία Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – Επικίνδυνη επιδείνωση σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο 7

Δύσκολο θα είναι το βράδυ σε μια σειρά περιοχές της χώρας αφού η κακοκαιρία δεν λέει να κοπάσει. Έκκληση στους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι και την Τετάρτη το μεσημέρι, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου καλεί τους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  1. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη, σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  2. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  3. Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

«Μένουμε σε εγρήγορση – Μένουμε σε επιφυλακή – Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της.

Κακοκαιρία Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – Επικίνδυνη επιδείνωση σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο 9Κακοκαιρία Ελλάδα: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί – Επικίνδυνη επιδείνωση σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο 10

Σε επιφυλακή οι κάτοικοι του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν για μια ακόμη φορά τον δήμο Μαρωνείας-Σαπών στη Ροδόπη. Οι λεκάνες απορροής δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού, που έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα αναχώματα να υποχωρήσουν, ποτάμια να υπερχειλίσουν, τάφροι και γεφύρια να καλυφθούν με νερό, δρόμοι και πλατείες να έχουν μετατραπεί σε τεράστιες λίμνες.

Τα συνεργεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο προσπαθούν με παρεμβάσεις να προστατέψουν τους οικισμούς του Βάκου, του Ισάλου, των Αμαράντων, του Παμφόρου και της Καλλιθέας.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμη καθώς οι όγκοι του νερού είναι μεγάλοι και η δύναμη των ορμητικών χειμάρρων τέτοια που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Επίσης, κλειστές είναι οι Ιρλανδικές διαβάσεις της Ροδόπης. Ορμητικοί χείμαρροι τις έχουν καλύψει με νερό και οποιοδήποτε προσπάθεια διέλευσης ακόμη και με μεγάλο όχημα εγκυμονεί βέβαιους κινδύνους. Πρόκειται για τις: Αγίας Μαρίνας, Ιμέρου, Μεσοχωρίου, Λοφαρίου, Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης, Μωσαϊκού, Ηφαίστου, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα Ελλάδα: Μεγάλη ανησυχία για τον χθεσινό αριθμό – Το «καμπανάκι» Σαρηγιάννη 24

Κρούσματα Ελλάδα: Μεγάλη ανησυχία για τον χθεσινό αριθμό – Το «καμπανάκι» Σαρηγιάννη

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Eίχε μιλήσει για τον Κιμούλη αλλά κανείς δεν είχε δώσει σημασία 26

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Eίχε μιλήσει για τον Κιμούλη αλλά κανείς δεν είχε δώσει σημασία