σε

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει τριμελή οικογένεια στους Σοφάδες

Κακοκαιρία Ιανός: Η ΕΜΑΚ επιχειρεί να απεγκλωβίσει τριμελή οικογένεια στους Σοφάδες 5

Στο Καρποχώρι Σοφάδων μια οικογένεια εγκλωβιστεί και η ΕΜΑΚ επιχειρεί να τους απεγκλωβίσει. Εκτός από το ζευγάρι, οι πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν και το μόλις τριών ετών παιδάκι τους.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην περιοχή από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός ήταν μεγάλο, με συνέπεια η οικογένεια να εγκλωβιστεί και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΜΑΚ έτσι ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή αγνοούνται άνθρωποιε, ενώ οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε ήδη ότι έχει ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει την περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις πολιτών στην Πυροσβεστική για βοήθεια.

Αλλα τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγουλίτσας, σύμφωνα με το karditsalive.net. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο σάιτ ο δήμαρχος, Φάνης Στάθης πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που προφανώς πήγαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ το νερό στην περιοχή που είναι τα ποιμνιοστάσια έχει ανεβεί πάρα πολύ και φυσικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τύχη τους.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας για το ίδιο θέμα (των αγνοούμενων), ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωστής Νούσιος, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις δικές του πληφορορίες στον νομό είναι δύο.

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής

Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά:

  • Στο νότιο Ιόνιο (ΚεφαλονιάΙθάκηΖάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (ΑχαΐαΗλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.
  • Στη Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λιανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κώστας Γεωργάκης: Ο φοιτητής που αυτοκτόνησε για την Δημοκρατία 19

Κώστας Γεωργάκης: Ο φοιτητής που αυτοκτόνησε για την Δημοκρατία

Ελλάδα κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές της Αττικής είναι πρώτες στα κρούσματα 21

Ελλάδα κορωνοϊός: Αυτές οι περιοχές της Αττικής είναι πρώτες στα κρούσματα