σε

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ οι απαιτήσεις αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ οι απαιτήσεις αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες 9

Η αρχική εκτίμηση για πάνω από 2.000 δηλώσεις ζημιών στις ασφαλιστικές εταιρίες επιβεβαιώθηκε, με τις αναγγελίες ζημιών να ανέρχονται σε 2.453 εκ των οποίων 1.400 σε σπίτια και επιχειρήσεις και οι υπόλοιπες κυρίως σε αυτοκίνητα. Το ποσό απαίτησης για τις ζημιές αυτές εκτιμάται συνολικά σε €30,9 εκατ. Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ .

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε : «Οι ασφαλισμένοι μας, όσοι δηλαδή είχαν προνοήσει να καλύψουν την περιουσία και τα οχήματά τους, αποζημιώνονται με ταχείς ρυθμούς για τις ζημιές που υπέστησαν από τον Ιανό. 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο το 15% των κατοικιών στην Ελλάδα είναι ασφαλισμένα για πυρκαγιά, κλοπή και φυσικές καταστροφές όπως σεισμό, πλημμύρα κ.λπ. δηλαδή σχεδόν 9 στα 10 είναι ανασφάλιστα, οι συνολικές ζημιές εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιες και το κόστος τους θα ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια €.

Από πλευράς μας παραμένουμε σε ετοιμότητα και παρατηρούμε με προβληματισμό την αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας προκειμένου να συνεργαστούμε ώστε μέσω του κατάλληλου πλαισίου να βοηθήσουμε τους πολίτες να καλύψουν τους καρπούς των κόπων τους από τέτοια φαινόμενα.». 

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σκληρό post της Έλενας Ακρίτα για τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοΐδη 21

Σκληρό post της Έλενας Ακρίτα για τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοΐδη

Δ. Παύλου Μελά – Παπανικολάου: Αιμοδοσία την Κυριακή 23

Δ. Παύλου Μελά – Παπανικολάου: Αιμοδοσία την Κυριακή