σε

Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες

Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 9

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται Πλατανιάς και Γεροπόταμος στα Χανιά όπου εκκενώνονται σπίτια. Το σοβαρότερο πρόβλημα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας έχει εντοπιστεί στην περιοχή του Πλατανιά, όπου ο ποταμός έχει «φουσκώσει» επικίνδυνα, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία να καλούν τους πολίτες που βρίσκονται κοντά στην περιοχή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, η κατάσταση στον Πλατανιά είναι πολύ σοβαρή:

Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 11Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 12Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 14Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 15Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 17Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 18

Όπως ανέφερε στο GOODnet, ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης η κατάσταση είναι επικίνδυνη και έχει διαταχθεί μερική εκκένωση. Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Γεροπόταμο, όπου δήμος και πολιτική προστασία καλούν τον κόσμο να μην περνάει αλλά και να απομακρυνθεί από τις περιουσίες τους μέχρι να πέσουν τα φαινόμενα.

Στις Μαργαρίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει από το σπίτι της οικογένεια, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι από την Πηγή. Στα Σκουλούφια η Π.Υ. έχει κλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ στο Αμάρι ένας υπάλληλος του φράγματος παραλίγο να εγκλωβιστεί στο εργοτάξιο και κλήθηκε η Π.Υ. που δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Ο υπάλληλος απομακρύνθηκε. Δυτικά του Ρεθύμνου, υπερχείλισε ο ποταμός Πετρές και παρασύρθηκε ένα μηχάνημα.

Πολλές είναι οι καταστροφές σε ολόκληρο το νησί. Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το Reuters:

Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 20Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 21Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 23Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 24Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 26Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 27

Πολλές είναι οι καταστροφές και στο Ηράκλειο, ιδιαίτερα στα Μάλλια και τη Χερσόνησο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήνου Χερσονήσου αύριο Τετάρτη 11/11/2020 θα παραμεινουν κλειστά τα σχολεία λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 29Κακοκαιρία Κρήτη: Εκκενώνονται χωριά – Συγκλονιστικές εικόνες 30

Μια γυναίκα κινδύνεψε από την ορμή του νερού. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε και άλλους ανθρώπους από σπίτια που είχαν μεγάλο πρόβλημα.

Η γυναίκα παρέμενε σκαρφαλωμένη σε στύλο πίσω από την εκκλησία των Μαλίων στον νομό Ηρακλείου μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost.gr, το ρέμα την έσερνε για 100 μέτρα, εκείνη όμως, ευτυχώw, κατάφερε να σκαρφαλώσει στοn στύλο μέχρι να την κατεβάσουν από εκεί οι διασώστες.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Την ίδια ώρα ένας ηλικιωμένος βρέθηκε εγκλωβισμένος σε υπόγειο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να επιχειρούν επίσης να τον απεγκλωβίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΑΣΘ Κορωνοϊός: 30 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό 44

ΟΑΣΘ Κορωνοϊός: 30 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό

Πέθανε ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου 46

Πέθανε ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου