σε

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα για το συντονισμό όλων των φορέων

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα για το συντονισμό όλων των φορέων 7

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες. Για το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 10:00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος) ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας επηρεάζουν ήδη τη χώρα:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τον «Λέανδρο» να «χτυπά» ήδη τη χώρα. Συγκεκριμένα, διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας επηρεάζουν τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης (14/01).  Τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι:

 • Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
 • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
 • Οι θυελλώδεις ανέμους και
 • Ο ισχυρός παγετός

Αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ:

Α. Για σήμερα Παρασκευή (15-01-2021):

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

 • Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, στη Μακεδονία και τη Θράκη (ορεινά και πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές), στη Θεσσαλία (400 μέτρα) και στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής χώρας. Στη δυτική Μακεδονία και τη Χαλκιδική τη νύχτα της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πυκνές.
 • Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, στην ανατολική Στερεά – Εύβοια (600 μέτρα) και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο (800 μέτρα).

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:

 • Τις βραδινές και νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς
 • Από τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
 • Από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής στις Κυκλάδες και
 • Το απόγευμα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα για το συντονισμό όλων των φορέων 9Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία σήμερα για το συντονισμό όλων των φορέων 10

Β. Για το Σάββατο (16-01-2021) και την Κυριακή (17-01-2021), κακοκαιρία προβλέπεται από τα δυτικά – νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Τις ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

 • Από αργά το βράδυ της Παρασκευής (15-01-2021) προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, στα ορεινά – ημιορεινά (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), οι οποίες στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά διαστήματα πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα χιονίσει στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές. Επίσης, το Σάββατο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές της δυτικής – κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στη Θεσσαλία και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας όπου κατά διαστήματα πιθανώς να είναι πιο πυκνές.
 • Την Κυριακή στα δυτικά οι χιονοπτώσεις αναμένεται πρόσκαιρα να σταματήσουν. Στα ανατολικά όμως και κυρίως, στα προσήνεμα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και σε πεδινές περιοχές.

Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ:

 • Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (15-01-2021) μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου (από την Κεφαλονιά και νοτιότερα), στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά.
 • Τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη
 • Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου στα Δωδεκάνησα.

Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ βορείων διευθύνσεων που θα πνέουν με ένταση 7 με 8 μποφόρ.

Γ. Τη Δευτέρα (18-01-2021) και την  Τρίτη (19-01-2021), μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή από τα νοτιοδυτικά, θα προκαλέσει εκ νέου επιδείνωση του καιρού, κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές.

ΠΑΓΕΤΟΣ θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη (19-01-2021) κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, το Σάββατο και την Κυριακή, θα είναι ολικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κλειστά σχολεία σήμερα: Ποια βάζουν «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού 24

Κλειστά σχολεία σήμερα: Ποια βάζουν «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού

Όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2021, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια χωρίς κοινωφελή εργασία 26

Όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2021, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια χωρίς κοινωφελή εργασία