σε

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 9

Η κανέλα, το αγαπημένο μπαχαρικό που χαρίζει μοναδικό άρωμα και γεύση σε αλμυρές και γλυκιές συνταγές, ωφελεί πολλαπλώς και την υγεία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 11

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά της κανέλας δρουν κατά της φλεγμονής και συμβάλλουν στην υποχώρηση του μυϊκού πόνου και του οιδήματος.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 12

Ανασκόπηση μελετών έδειξε ότι η πρόσληψη 120mg κανέλας καθημερινά, μειώνουν τα επίπεδα κακής LDL χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων και ολικής χοληστερόλης. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι ακολουθούσαν διατροφή με πολλά μπαχαρικά, όπως κανέλα και κουρκουμά και έτρωγαν λιπαρά γεύματα, μείωσαν τα τριγλυκερίδια.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 13

Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και μεταβολικού συνδρόμου. Έρευνες έδειξαν ότι η βελτίωση του γλυκαιμικού ελέγχου με κανέλα σε διαβητικούς, μείωσε τα επίπεδα σακχάρου και βελτίωσε την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 14

Η υψηλή περιεκτικότητα της κανέλας σε αντιοξειδωτικά, προστατεύει από τις βλάβες στο DNA και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τον καρκίνο, έδειξαν μελέτες σε πειραματόζωα.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 15

Έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη Listeria, σαλμονέλας και δρα κατά των μολύνσεων από μύκητες.

Κανέλα: 6 επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία σε εικόνες 16

Λόγω της αντιμικροβιακής δράσης της, ωφελεί τη στοματική υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι προλαμβάνει τη φθορά των δοντιών και τη δυσοσμία της αναπνοής.

www.onmed.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας

Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Δείτε πώς θα το μειώσετε από σήμερα 29

Ανεβασμένο ουρικό οξύ: Δείτε πώς θα το μειώσετε από σήμερα