σε

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει 9

Ο Νίκος Καπραβέλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου», αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, εκτιμώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι πολύ αργή και ότι το τρίτο κύμα δεν λέει να φύγει, παρουσιάζοντας πολύ μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από το δεύτερο.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κορωνοϊό, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι πρόκειται για μια πολύ περίεργη περίπτωση καθώς παρουσίασε αρνητικό μοριακό τεστ από τις 26 Μαΐου, αλλά φτάνοντας στις 29 Μαΐου στη χώρα μας είχε πολλά συμπτώματα κάτι που δεν είναι φυσιολογικό.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον τουρισμό, καθώς αναμένουμε εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας, οι οποίοι σε περίπτωση που φτάσουν ασθενείς θα μεταφέρουν τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού από όλο τον πλανήτη κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διατήρηση του τρίτου κύματος όλο το καλοκαίρι, αλλά πολύ χειρότερα να ανοίξει και την πόρτα για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Για το ίδιο περιστατικό μίλησε και ο Αθανάσιο Σκουτέλης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους τουρίστες που εισέρχονται στη χώρα.

Ο κ. Σκουτέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κι αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρας μας, αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι μέχρι τώρα όλοι οι οργανισμοί που έχουν ασχοληθεί με το θέμα έχουν αποφανθεί ότι ο εμβολιασμός είναι ασφαλής για τα παιδιά, αλλά το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει ακόμη την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Εμβολιαστικά κέντρα

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει 11Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα της πανδημίας δε λέει να φύγει 12

Ο κ. Σκουτέλης συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κοροναϊό και αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι.
Σε ότι αφορά γενικότερα την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πήλιο: 66χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει επειδή φοβόταν πως θα νοσήσει ξανά από κορωνοϊό 25

Πήλιο: 66χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει επειδή φοβόταν πως θα νοσήσει ξανά από κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Παρέδωσε τον γιο της στην αστυνομία η μητέρα 27

Θεσσαλονίκη: Παρέδωσε τον γιο της στην αστυνομία η μητέρα