σε

Καταλήψεις σχολείων: «Λουκέτο» βάζουν οι μαθητές αντιδρώντας στο μέτρο της μάσκας

Καταλήψεις σχολείων: «Λουκέτο» βάζουν οι μαθητές αντιδρώντας στο μέτρο της μάσκας 3

Με νέες καταλήψεις σε πολλά σχολεία όλης της χώρας ξεκίνησε η εβδομάδα. Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν αρκετά σχολεία σε διάφορους δήμους της Θεσσαλονίκης, με κύριο αίτημα των μαθητών να είναι η μη χρήση μάσκας εντός των σχολικών μονάδων, ενώ παράλληλα, πραγματοποιείται και αποχή από τα μαθήματα. Μαθητές του 6ου Γυμνασίου Σταυρούπολης έχουν βάλει λουκέτο στην είσοδο του σχολείου και έχουν αναρτήσει πανό από τα κάγκελα. «Όχι μάσκες μέσα στην τάξη. Όχι στα εμβόλια. Όχι στα τεστ».

Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για το μοναδικό σχολείο, καθώς τόσο στην Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, όσο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης μαθητές έχουν προχωρήσει σε ανάλογες καταλήψεις.

Μάλιστα, σε εξέλιξη είναι δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, έπειτα από κάλεσμα του «συντονιστικού μαθητών Θεσσαλονίκης». Οι μαθητές όπως αναφέρουν, διεκδικούν, μεταξύ άλλων, ολιγομελή τμήματα στα σχολεία, περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας, ασφαλή μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων, τεστ Covid για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.

Σε περίπου 20 με 25 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποιείται αυτή την ώρα κατάληψη από μαθητές. Η πλειοψηφία αυτών είναι σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια, ενώ όπως δηλώνει η Ελληνίδου Στέλλα, υπεύθυνη στο γραφείο τύπου του ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας, είναι μια δυναμική κατάσταση που εξελίσσεται συνεχώς. «Σήμερα σημειώνεται μια αυξητική τάση των καταλήψεων. Πολλά σχολεία που είχαν σήμερα το πρωί κατάληψη, αυτή την ώρα έχουν λήξει έπειτα από παρέμβαση εκπαιδευτικών και συζήτηση με τους μαθητές των σχολείων. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός των καταλήψεων να έχει αυξηθεί».

Καταλήψεις σχολείων: «Λουκέτο» βάζουν οι μαθητές αντιδρώντας στο μέτρο της μάσκας 5Καταλήψεις σχολείων: «Λουκέτο» βάζουν οι μαθητές αντιδρώντας στο μέτρο της μάσκας 6

Επίσης, «λουκέτα» έχουν μπει και σε σχολεία στις Σέρρες. Μετά το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου που συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάληψη από την προηγούμενη εβδομάδα, από σήμερα σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Σιδηροκάστρου, «παρασύροντας» και το Γυμνάσιο. Επίσης, σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές των Γυμνασίων Ν. Πετριτσίου και Λευκώνα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα.

Οι μαθητές, που συγκρότησαν πενταμελή επιτροπή, διεκδικούν τη μη χρήση της μάσκας, την αύξηση του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας και τη μείωση των πολυπληθών τμημάτων, καθώς σε κάθε τμήμα τώρα φοιτούν 20 μαθητές. Για τις καταλήψεις ενημερώθηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οικείοι δήμαρχοι και η Αστυνομία, ενώ οι μαθητές παραμένουν στους αύλειους χώρους των σχολείων τους.

Καταλήψεις και στα Μέγαρα:

Υπό κατάληψη τελούν και τα δύο Γενικά Λύκεια των Μεγάρων. Οι μαθητές σύμφωνα με την «Ενημέρωση Μεγάρων» διαμαρτύρονται για τον νέο τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και την αλλαγή στη διάρκεια του μαθήματος και του διαλείμματος. Στο 2ο Λύκειο Μεγάρων, οι μαθητές ανέφεραν ότι έχουν προβλήματα με την μεγάλη διάρκεια του μαθήματος και με το ότι αργούν να βγουν για διάλειμμα. Επίσης έκαναν λόγο για ελλείψεις σε καθηγητές.

Ο Διευθυντής του σχολείου μιλώντας στο συγκεκριμένο Μέσο μετέφερε τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας. Οδηγίες που αφορούν την αλλαγή των ωραρίων και τόνισε ότι πρέπει να αποφεύγονται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των μαθητών, ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου και του προαυλίου που έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα, περιορισμένη για 260 μαθητές που φιλοξενεί το σχολείο. Επεσήμανε μάλιστα ότι πρέπει οι μαθητές να κάνουν διαλείμματα τμηματικά, γιατί υπάρχει πραγματικός κίνδυνος δημόσιας υγείας.

Gepostet von Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής am Montag, 21. September 2020

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ 2020: Από σήμερα αιτήσεις και στα ΚΕΠ

Πώς το πράσινο τσάι σε βοηθάει να χάσεις σωματικό βάρος 17

Πώς το πράσινο τσάι σε βοηθάει να χάσεις σωματικό βάρος