σε

Κατανομή κρουσμάτων 30/3: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 30/3: Πού εντοπίζονται 7

Όπως δείχνει η κατανομή κρουσμάτων στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 4.340 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα κατέχει τα 2.097.  Στο «κόκκινο» ξανά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Αττική. Δείτε παρακάτω την κατανομή των κρουσμάτων. Από το σύνολο των νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 23 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κατανομή κρουσμάτων
Κατανομή κρουσμάτων

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 261 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 277 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 149 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 274 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 535 κρούσματα
  • Νήσων: 24  κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 227 κρούσματα
  • Πειραιώς: 350 κρούσματα
  • Στη Θεσσαλονίκη 535 καταγράφηκαν νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 135.

Ωστόσο εκτός από την κατανομή κρουσμάτων σημειώνεται ότι συνολικά, έγιναν σήμερα 65.979 τεστ .

Κατανομή κρουσμάτων
Κατανομή κρουσμάτων

Πέτσας: «Πρόθεση να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες τον Απρίλιο»

Nωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο». Συμπλήρωσε, ωστόσο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ότι η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας υγείας, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν δίνεται προτεραιότητα στο λιανεμπόριο ή στα σχολεία, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως σημασία έχει εάν καθυστερήσει το άνοιγμα κάποιας δραστηριότητας, να υπάρχει -όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα- στήριξη του κλάδου. Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε πως «σημασία έχει να προσφέρουμε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης» για να μη χάνουν την επαφή τους οι μαθητές με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά τα self tests και τη συζήτηση που έχει πυροδοτήσει η διάθεσή τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως το ζήτημα δεν είναι να μην κάνουμε τεστ και να μην ανιχνεύουμε κρούσματα, αλλά να περιορίσουμε το επιδημιολογικό φορτίο. Επεσήμανε πως τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ασυμπτωματικών φορέων του ιού και στον περιορισμό τους. Εξήγησε πως με τον πολλαπλασιασμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ, θα έχουμε μεγαλύτερο αριθμό φορέων που θα ελέγχονται, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων που θα διαγνωστούν θετικοί, θα το δηλώνουν και θα ιχνηλατούνται οι επαφές τους. Όσο για τον αναμενόμενο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που θα προκύψει, τόνισε πως σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας σε σύγκριση με αυτόν των προηγούμενων ημερών.

Παραδέχθηκε πως κάποια περιοριστικά μέτρα δεν είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «όταν αντιμετωπίζεις μία πρωτόγνωρη κατάσταση, δοκιμάζεις διάφορα πράγματα. Αν κάποιο μέτρο δεν αποδίδει, διορθώνεται με κάποιο άλλο».

Άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Κορωνοϊός
Κορωνοϊός

Παγώνη: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία

Ερωτηθείσα για τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις, η κυρία Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, σημείωσε ότι «πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι όποιος ασθενής έρχεται στο νοσοκομείο και χρειαστεί βάσει κριτηρίων διασωλήνωση, θα διασωληνωθεί. Αν δεν υπάρχουν κρεβάτια κι έχουν όλα εξαντληθεί, μπαίνει σε απλές κλίνες και παρακολουθείται από γιατρούς της ΜΕΘ και γιατρούς του τμήματος. Δεν είναι αυτό που ήταν Ιταλία, ότι επιλέγουμε ποιους θα διασωληνώσουμε».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι οι υγειονομικοί «είπαμε να γίνει επίταξη στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι έχουν βάλει ασθενείς δικούς τους στα ιδιωτικά και ότι οι κλίνες είναι πλήρεις». Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, το σημαντικό είναι να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας και να γίνουν «τα τεστ που έχουμε πει και έχουμε ζητήσει, και καλώς έρχονται (τα self tests). Γιατί θα γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση και θα περιοριστεί ο ιός και οι μεταλλάξεις».

Σε εκείνο το σημείο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα πάντα, ταυτόχρονα. Για να ανοίξουν τα σχολεία πρέπει να έχουμε τις ποσότητες των τεστ που θα γίνονται ανά βδομάδα στους μαθητές και τους καθηγητές. Δεν μπορούν να ανοίξουν αλλιώς».

Κατανομή κρουσμάτων
Κατανομή κρουσμάτων

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται για τα self tests η Ματίνα Παγώνη τόνισε:

«Τα self tests τα είχαμε ζητήσει σαν επιστημονική κοινότητα. Πολλά λέχθηκαν αυτή την εβδομάδα, το πώς θα τα κάνει ο καθένας, το πόσο δύσκολο είναι. Οι οδηγίες θα είναι σαφείς, δεν είναι δύσκολα καθόλου. Να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά».

Στην ερώτηση γιατί η επιτροπή ειδικών και η κυβέρνηση κλίνουν προς την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, διατηρώντας την απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού η κυρία Παγώνη είπε: «Οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο ποσοστό που να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια και ανοσία. Ενας που θα φύγει ανεμβολίαστος 50 ετών και πάει στο χωριό του μπορεί να βρει ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή είναι στο 10% που έχουν εμβολιαστεί και θα νοσήσουν. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό. Πρώτα θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο»

Καταλήγοντας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι οι ειδικοί είναι επιφυλακτικοί για το Πάσχα. «Πώς θα είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε διαφορετικό καλοκαίρι αν έχουμε ένα κύμα ενδιάμεσα; […] Υπάρχει ανησυχία να μην πάει κάτι λάθος και φτάσουμε στο καλοκαίρι και δεν έχουμε σχετική ανοσία γύρω στο 50%. Να προχωρήσει το εμβόλιο, να μπορέσει ο κόσμος να εμβολιαστεί, να τα καταφέρουμε το καλοκαίρι.

Εμβολιαστικά κέντρα
Εμβολιαστικά κέντρα

Κρούσματα σήμερα 30 3 – Εξαδάκτυλος: «Θα πω «όχι» στο άνοιγμα εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή»

Όπως ανέφερε ο κος Εξαδάκτυλος, η κατάσταση αρχίζει να πιέζεται και στην Θεσσαλονίκη και στη Δυτική Μακεδονία. Παράλληλα δήλωσε πως εάν τα στοιχεία δείξουν ότι το επόμενο βήμα είναι επικίνδυνο σκοπεύει να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στην επιτροπή των ειδικών όσον αφορά ένα άνοιγμα δραστηριοτήτων ενώ μέχρι στιγμής ούτε συμφωνεί αλλά ούτε και διαφωνεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούν για την εξαγωγή συγκεκριμένου συμπεράσματος.

«Θα πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση κατ΄ελάχιστο στην Αττική» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως υπάρχουν δείγματα πως η κατάσταση τείνει ως προς αυτό. Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθαρίζοντας πως θα πει όχι στο άνοιγμα εάν τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή επεσήμανε πως «Δεν θα συγχωρεθούν λάθη σε αυτή τη φάση». Ο κος Εξαδάκτυλος εκτίμησε πως η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων είναι πιο δύσκολη από αυτή για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Mix & Match: To deco trend που θα δώσει άλλον αέρα στο καθιστικό 26

Mix & Match: To deco trend που θα δώσει άλλον αέρα στο καθιστικό

Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος 28

Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος