σε

Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται

Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται 5

Την κατανομή των κρουσμάτων για σήμερα (4/5) ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σήμερα καταγράφηκαν 1.387 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 556 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 181 νέες λοιμώξεις.

Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται 7Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται 8

Κατανομή κρουσμάτων: Αναλυτικότερα στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 68 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών: 64 κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 28 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών: 82 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 161 κρούσματα
  • Νήσων: 1 κρούσματα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 61 κρούσματα
  • Πειραιώς: 91 κρούσματα

Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται 10Κατανομή κρουσμάτων 4/5: Πού εντοπίζονται 11

Κρούσματα σήμερα 4/5: Η αγωνία του Νίκου Σύψα για τα νέα κύματα κορωνοϊού

Ο Νίκος Σύψας μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των μασκών, ενώ εκτίμησε πότε θα τελειώσει η πανδημία παγκοσμίως.

Ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων υπολογίζει ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου θα υπάρξει μια καλή αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και τον Νίκο Στραβελάκη, ο καθηγητής ανέφερε ότι εκείνη την περίοδο θα αποσυμπιεστεί το Σύστημα Υγείας και αυτό θα επιτρέψει τη χώρα να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα».

Για την οριστική επιστροφή στην κανονικότητα, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία.

Εάν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια κανονικότητα και εάν το επιτρέψει η πορεία των εμβολιασμών, ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, «τότε ενδεχομένως να βγάλουμε και τις μάσκες».

Ειδικά για τους εμβολιασμούς προειδοποίησε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και όχι υπερβολικός ενθουσιασμός, γιατί το καλοκαίρι που τα κρούσματα θα πέφτουν μπορεί πολλοί να αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.Ανέφερε επίσης ότι στα άτομα ηλικίας άνω των 65 τα ποσοστά εμβολιασμού τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πιο χαμηλά «και γι’ αυτό διασωληνώνουμε ακόμη τέτοιους ανθρώπους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 48χρονο που μαχαίρωσε αστυνομικό 25

Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 48χρονο που μαχαίρωσε αστυνομικό

Κρούσματα σήμερα 4/5: 1.387 νέες λοιμώξεις 27

Κρούσματα σήμερα 4/5: 1.387 νέες λοιμώξεις