σε

Καθολικό lockdown: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν

Καθολικό lockdown: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν 7

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί της Τρίτης η είδηση ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ανακοινωθεί σκληρό lockdown στην Αττική. Αυτό δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, αλλά φαίνεται πως η συγκεκριμένη δήλωση δεν είναι καθόλου τυχαία. Λίγο αργότερα ο υπουργός συμμετέχει στην σε συνεδρίαση με τον πρωθυπουργό τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της κυβέρνησης εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους και αυτά δείχνουν ότι θα έχουμε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα.

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να φτάσουμε τα 2.000 νέα κρούσματα. Οι ενδείξεις λοιπόν δείχνουν ότι η επιβολή ενός σκληρού lockdown είναι θέμα ωρών. Αν τελικά αποφασιστεί αυτή η λύση τότε θα υπάρξει εντός της ημέρας μήνυμα από τον πρωθυπουργό ή κάποιο άλλο άλλο μέλος της κυβέρνησης. Για να καταλάβει κανείς πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα ό,τι ανακοινωθεί σήμερα θα ισχύει κανονικά από αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Καθολικό lockdown: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν 9Καθολικό lockdown: Ανακοινώνεται σε λίγη ώρα – Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν 10

Τι θα ισχύει με ένα ολικό lockdown στην Αττική

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι όταν μιλάμε για ολικό και σκληρό lockdown θα έχει τη μορφή που είχε και τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει λουκέτο σε επιχειρήσεις, σχολεία κι αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας. Τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει η κυβέρνηση τον Μάρτη του 2020 για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στο πρώτο κύμα της πανδημίας περιελάμβανε εξαιρέσεις στους πολίτες που όφειλαν να την εφαρμόζουν, μιας και η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Η κυκλοφορία των πολιτών επιτρεπόταν για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
  • Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  • Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση ή ανάλογες τελετές) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα 24

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Διπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Έλεγχοι για κορωνοϊό: 1.608 παραβάσεις και 4 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο 26

Έλεγχοι για κορωνοϊό: 1.608 παραβάσεις και 4 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο