σε

Κοινωνικό Μέρισμα: Πιθανή ημερομηνία – Ποιοι τελικά θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση

Κοινωνικό Μέρισμα: Πιθανή ημερομηνία – Ποιοι τελικά θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση 9

Πριν από τα Χριστούγεννα (ίσως και νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου, αν αυτό είναι εφικτό τεχνικά) 200.000 νοικοκυριά των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο.

Επαναλαμβάνοντας εισαγωγικά όσα έχει πει επί του θέματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή ως το τέλος της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει την εισήγησή του, ο κ. Πέτσας σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1  ότι όσο περνούν οι μέρες, μπορεί να αυξάνονται και τα περιθώρια.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διανομή πριν από τα Χριστούγεννα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσηςσε 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός οι δικαιούχοι είναι:

– Οι μακροχρόνιοι άνεργοι

– Οι πολύτεκνες οικογένειες

– Οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Μέχρι σήμερα, αυτό που ήταν ξεκάθαρο, ήταν ότι δεν θα χρειαστούν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς είναι ελάχιστοι οι δικαιούχοι και η καταβολή θα γινόταν απευθείας.

Αυτό όμως ανετράπη από τον Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι πιθανό να γίνει κανονικά αίτηση, σε πλατφόρμα, με στοιχεία προφανώς σε διασταύρωση με το Taxisnet.

Συγκεκριμένα, στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί το κοινωνικό μέρισμα μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, σημειώνοντας ότι ίσως χρειαστεί να γίνουν αιτήσεις από τους δικαιούχους καθώς κάποιοι -όπως είπε- δεν έχουν IBAN.

Πληροφορίες λένε ότι οι αιτήσεις ενδεχομένως να ξεκινήσουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, για όσους χρειαστεί να κάνουν, για να προλάβει η κυβέρνηση να πληρώσει την παραπάνω ημερομηνία και σίγουρα πριν τα Χριστούγεννα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση σε περίπτωση που οι Αρχές δεν γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ενώ επιβεβαίωσε ότι οι τρεις κοινωνικές ομάδες που θα λάβουν το επίδομα θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

aftodioikisi

Πηγή: NewsitAmea

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

επιδομα παιδιου α21 αλλαγες κεα γεννησης νομοσχεδιο

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα παιδιού, ενοικίου, ΚΕΑ, γέννας- Αλλαγές, Κριτήρια και Κατηγορίες δικαιούχων

Καταβολή Επιδομάτων: Πώς και πότε θα πληρωθούν τα όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ από 1/1 20

Καταβολή Επιδομάτων: Πώς και πότε θα πληρωθούν τα όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ από 1/1