σε

Κλειδώνει το μπόνους για τους υγειονομικούς

Κλειδώνει το μπόνους για τους υγειονομικούς 7

Η επέκταση των ΒΑΕ στους υγειονομικούς εξετάζεται, αλλά όχι για όλες τις ειδικότητες και όλους τους χώρους, με την οριστική απόφαση να αναμένεται μέχρι τον Ιούνιο, όταν και θα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με την πανδημία.

Η πρόταση της 10μελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Μπεχράκη, ολοκλήρωσε το πόρισμά που προβλέπει την ένταξη όλων των εργαζομένων, άσχετα αν είναι γιατροί, νοσηλευτές ή διοικητικό προσωπικό. Το επικρατέστερο σενάριο όμως είναι να εξαιρεθούν από τον χαρακτηρισμό ΒΑΕ οι ειδικότητες που δεν πληρούν τον χαρακτηρισμό.

Όσοι κλάδοι εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα, δικαιούνται σχετικό επίδομα, καθώς και ευνοϊκότερους όρους συνταξιοδότησης. Ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τσακλόγλου, μιλώντας στη Βουλή προ ημερών, ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση των ΒΑΕ στους υγειονομικούς, αλλά όχι για όλες τις ειδικότητες και όλους τους χώρους.

Από την ασφαλιστική ένταξη στα ΒΑΕ, εξαιρέθηκαν οι διορισμένοι στο ΕΣΥ νοσηλευτές προ του 2011, χάνοντας το «ευεργέτημα» της συνταξιοδότησης πέντε χρόνια νωρίτερα.

Με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ» και τον Ηλία Γεωργάκη.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορονοϊός: Η μακρά COVID «χτυπάει» ακόμη και παιδιά με επίμονα συμπτώματα για μήνες 21

Κορονοϊός: Η μακρά COVID «χτυπάει» ακόμη και παιδιά με επίμονα συμπτώματα για μήνες

Καιρός σήμερα 2 Φεβρουαρίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη 23

Καιρός σήμερα 2 Φεβρουαρίου: Η πρόγνωση για την Τρίτη