σε

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 7

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή άλλη παρόμοια απόφαση, αλλά καλό είναι οι γονείς να επισκέπτονται τη σελίδα του υπουργείου Παιδείας (εδώ) αφού υπάρχουν σχολεία και τμήματα που κλείνουν και λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες μέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 9Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 10

Μετά από έντονη χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, «λευκό» είναι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, το χιόνι κάλυψε μέχρι και τα πεζοδρόμια στην παραλία της πόλης.

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 12Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 13Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 15Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους 16

Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης. Χιόνια έπεσαν και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Λάρισα, η Λαμία, ο Βόλος και το Πήλιο.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής και μετά, αναμένεται να κορυφωθεί και η πρώτη φάση της κακοκαιρίας, φέρνοντας χιόνια, μεταξύ άλλων, και στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Δείτε βίντεο για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι 30

Κορωνοϊός μέτρα: Χρήση διπλής μάσκας σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς συζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 32

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία