σε

Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας 7

Ανανεώνεται συνεχής η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία ή τα τμήματα των σχολείων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Στην πλειοψηφία τους είναι δημοτικά και γυμνάσια. Συνολικά είναι 7 σχολεία, 5 τάξεις και 5 τμήματα.

Ακολουθεί η σχετική λίστα από το υπουργείο Παιδείας:

Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας 9Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας 10

Πότε κλείνει ένα σχολείο και πότε ένα τμήμα:

Σε χθεσινές της δηλώσεις στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε κλείνει ένα ολόκληρο σχολείο και πότε μεμονωμένα τμήματά του. Όπως εξήγησε, όταν επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα, τότε θα κλείνει το τμήμα στο οποίο φοιτά ο μαθητές, ενώ όταν υπάρχουν περισσότερα, θα κλείνει όλο το σχολικό ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς, είπε η ίδια, σημειώνοντας πως ένα σχολείο μπορεί να κλείσει και όταν υπάρξουν τρία κρούσματα, εάν προκύπτουν στοιχεία «ευρείας διασποράς».

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Η ομάδα αυτή θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9:00 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας 12Κλειστά σχολεία: Μεγαλώνει η λίστα τους – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας 13

Εξ αποστάσεως μαθήματα για όσα σχολεία κλείνουν:

Οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Αν το τμήμα τους ή η σχολική μονάδα τελούν σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αν κάποιοι μαθητές απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορωνοϊού, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, αν μαθητές απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του 27

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του

Δημήτρης Κούβελας κορωνοϊός: Πεταμένα λεφτά τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου 29

Δημήτρης Κούβελας κορωνοϊός: Πεταμένα λεφτά τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου