σε

Κλειστά σχολεία: Τηλε-εκπαίδευση από σήμερα για την Αττική – Τι θα γίνει με τις απουσίες

Κλειστά σχολεία: Τηλε-εκπαίδευση από σήμερα για την Αττική – Τι θα γίνει με τις απουσίες 7

Με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται ξανά στην Αττική από σήμερα (11/2), τα μαθήματα, λόγω του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό τη διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι, οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων θα πραγματοποιούν τις παραδόσεις τους εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας της Webex, κατά τις πρωινές ώρες:

  • 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και
  • 8:00 – 13:40 για τα λύκεια.

Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες:

  • 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και
  • 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων και θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους με φυσική παρουσία.

Στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, σε ερώτηση για το θέμα που συζητήθηκε στη Γερμανία και άλλες χώρες να επαναληφθεί ένα εξάμηνο ή ολόκληρη η χρονιά για τα σχολεία απάντησε: «Δεν το βλέπω. Σίγουρα έχω ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα και θα υπάρξουν προτάσεις προκειμένου να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Όμως ο στόχος μας παραμένει: Οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι. Και αυτό είναι το σωστό.

Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη. Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο. Τονίζω, όμως, ότι εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να σας έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα».

Κλειστά σχολεία: Τηλε-εκπαίδευση από σήμερα για την Αττική – Τι θα γίνει με τις απουσίες 9Κλειστά σχολεία: Τηλε-εκπαίδευση από σήμερα για την Αττική – Τι θα γίνει με τις απουσίες 10

Τι θα γίνει με τις απουσίες από τα μαθήματα με τηλε-εκπαίδευση:

Η παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλε-εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κρατούν παρουσιολόγιο και να καταγράφουν τις απουσίες σε ένα ημερήσιο δελτίο. Οι απουσίες που θα καταχωρίζονται σε αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο θα συνυπολογίζονται στο γενικό σύνολο των απουσιών. Στα τέλη Ιανουαρίου, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε μια εγκύκλιο με την οποία γνωστοποιούσε ότι «η καταχώριση των απουσιών γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξετασθεί κατά το τέλος του Β’ τετραμήνου». Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψιν τυχόν τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά το διάστημα της τηλε-εκπαίδευσης και πως το θέμα των απουσιών θα επανεξεταστεί.

Επιπλέον, για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες θα αρχίσει από σήμερα εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από τις 10:00 έως τις 12:00. Παράλληλα, τα μαθήματα είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, στην κατηγορία ΠΑΙΔΙΚΑ /«Μαθαίνουμε στο σπίτι». Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, οι εκπαιδευτικοί στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και στους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, με στόχο να κρατήσουν τα παιδιά σε μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Επίδομα 534 ευρώ: Αρχές Μαρτίου οι πληρωμές για τον Φεβρουάριο, σήμερα ξεκινά η υποβολή των αναστολών 24

Επίδομα 534 ευρώ: Αρχές Μαρτίου οι πληρωμές για τον Φεβρουάριο, σήμερα ξεκινά η υποβολή των αναστολών

Lockdown Αττική: Από τις 6 το πρωί το Λεκανοπέδιο σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων 26

Lockdown Αττική: Από τις 6 το πρωί το Λεκανοπέδιο σε καθεστώς αυξημένων περιοριστικών μέτρων