σε

Κομοτηνή κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων

Κομοτηνή κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων 3

Ανησυχία στην Κομοτηνή και στους συγγενείς των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος. Άλλες δύο γυναίκες που διαμένουν στην σχολή έχουν υποβληθεί στο τεστ καθώς είχαν παρουσιάσει συμπτώματα και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Οι υπόλοιποι δόκιμοι μένουν σε καραντίνα στα δωμάτιά τους

Ο εκπαιδευόμενος συνοριοφύλακας, σύμφωνα με το ethnos.gr εμφάνισε συμπτώματα τη Δευτέρα, και την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός. Οι υπόλοιποι δόκιμοι συνοριοφύλακες ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα δωμάτιά τους, ενώ από τη σχολή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Οι περισσότεροι δόκιμοι συνοριοφύλακες που διαμένουν στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων της Κομοτηνής κατάγονται από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και θα υπηρετήσουν στον τόπο καταγωγής τους.

Κομοτηνή κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων 5Κομοτηνή κορωνοϊός: Θετικό κρούσμα στη Σχολή Αστυφυλάκων 6

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων – Ίσως να επεκταθεί η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, μεγαλύτερη ανησυχία στους επιστήμονες προκαλούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, καθώς όπως είπε, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 80-100 άτομα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους άφησε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε «η μάσκα θα γίνει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους εάν αυξηθούν περαιτέρω τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία». Μάλιστα, έθεσε και θέμα επάρκειας των μασκών, ειδικά αν καταστεί υποχρεωτική η χρήση της ακόμα και στα σχολεία.

Tι θα γίνει στα σχολεία

«Στα σχολεία το δύσκολο δεν είναι να τη φοράνε οι μαθητές, αλλά ότι θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές, γιατί όταν μιλάς, υγροποιούνται και αυτές θα πρέπει να αλλάζουν. Θα πρέπει να υπάρχει δηλαδή μεγάλη ποσότητα από μάσκες για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε«, ανέφερε η κ. Παγώνη. Τόνισε δε ότι ακόμα και τώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις. «Ειδοποιούνται οι υγειονομικές περιφέρειες και προμηθευόμαστε. Με τα δεδομένα που έχουμε ο κάθε γιατρός στα νοσοκομεία παίρνει μια μάσκα κάθε πρωί. Γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν και να μπορούμε να πάρουμε 2 και 3 μάσκες σε κάθε εφημερία που είμαστε για 24 ώρες», υπογράμμισε.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πυροβολισμοί Χανιά: Κατέληξε ο 60χρονος που φαίνεται να είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του 19

Πυροβολισμοί Χανιά: Κατέληξε ο 60χρονος που φαίνεται να είχε πυροβολήσει τη γυναίκα του

Oι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Αυγούστου του 2020. 21

Oι αιτήσεις για ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ μεΑ θα συνεχιστούν μέχρι τις 5 Αυγούστου του 2020.