σε

Κωνσταντίνος Βλάσης για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών για το βραβείο Μαντέλα

Κωνσταντίνος Βλάσης για Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών για το βραβείο Μαντέλα 3

O υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης με ανάρτηση του στο Τwitter, δεν δίστασε να εκφράσει συγχαρητήρια στη κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την πολύτιμη από τον ΟΗΕ, απονομή του βραβείου, «Nelson Madela». «Θερμά συγχαρητήρια στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την απόφαση απονομής του βραβείου Nelson Mandela του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως αναγνώριση της μεγάλης κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς της», επεσήμανε ο κ. Βλάσης. «Πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή τόσο για την ίδια όσο και για τη χώρα μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Δείτε την ανάρτησή του στο Twitter

Όλα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για το βραβείο στην κυρία Βαρδινογιάννη

«Το βραβείο αυτό έχει ξεχωριστό ειδικό βάρος. Απονέμεται μόλις σε μία γυναίκα και σ’ έναν άνδρα κάθε 5 χρόνια. Φέρει το όνομα μιας εκ των εμβληματικότερων προσωπικοτήτων του 20ού και 21ου αιώνα», σημειώνει ο κ. Δένδιας, για να προσθέσει: «Ο Νέλσον Μαντέλα συμβολίζει τον αιώνιο αγώνα για τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όχι μόνο στη χώρα του, τη Νότιο Αφρική. Σε όλο τον κόσμο». «Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση του έργου των τιμώμενων στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και των αρχών που πρεσβεύει ο ΟΗΕ», σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος επισημαίνει επίσης: «Η απόφαση αυτή λοιπόν περιποιεί εξαιρετική τιμή, φυσικά στην τιμηθείσα, την κα Βαρδινογιάννη, αλλά και στη χώρα μας, την Ελλάδα».

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς την τιμηθείσα, για την άκρως τιμητική αυτή διάκριση. Εύχομαι ολόψυχα όπως το παράδειγμα της κοινωνικής προσφοράς και της στήριξης των συνανθρώπων μας, να αποτελέσει έμπνευση για όλους. Ειδικά σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, όπου η ανθρωπότητα στο σύνολό της δοκιμάζεται», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα: 19 νέα κρούσματα σήμερα – Στους 194 οι νεκροί 16

Κορωνοϊός Ελλάδα: 19 νέα κρούσματα σήμερα – Στους 194 οι νεκροί

Ποια ψυχοσωματικά συμπτώματα προκαλούν οι πτώσεις 18

Ποια ψυχοσωματικά συμπτώματα προκαλούν οι πτώσεις