σε

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων 5

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς μόνο τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν έξι ακόμη θάνατοι. Πρόκειται, μάλιστα, για ασθενείς που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ανησυχία των ειδικών που κάνουν λόγο για «έκρηξη» του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη εισήχθησαν για νοσηλεία μόνο το Σάββατο 21 άτομα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ενώ άλλοι 57 καταμετρήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο έγινε εκκένωση κλινικών προκειμένου να ενταχθούν μέχρι την επόμενη εφημερία, την Τρίτη, συνολικά 62 νέες απλές κλίνες Covid-19.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων 7Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων 8

Έντεκα ήταν οι νέοι ασθενείς με κορωνοϊό που μπήκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Σερρών ενώ 48 ήταν οι εισαγωγές που έγιναν στο νοσοκομείο Δράμας, στο οποίο ήδη νοσηλεύονται 71 ασθενείς με Covid-19.
Συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται στους 753. Κι αυτό γιατί μόνο τις τελευταίες ώρες κατέληξαν:

• Ένας 71χρονος στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»
• μια 55χρονη στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης
• ένας 85χρονος στο «Παπαγεωργίου»
• μια 82χρονη στο «Παπανικολάου
• ένας 69χρονος στο «ΑΧΕΠΑ»
• μια 68χρονη στο νοσοκομείο Σερρών

Ο αριθμός θανάτων αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες μέρες, όπως άλλωστε, προειδοποίησε την Παρασκευή ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, «ο επταήμερος μέσος όρος νεκρών έχει περάσει τους 10 ανά ημέρα. Δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες», προειδοποίησε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων 10Κορωνοϊός: Ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των θανάτων 11

«Το 40-43% των διασωληνωμένων με Covid σε ΜΕΘ πεθαίνει»

Μιλώντας σήμερα στο Mega, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι το πρόβλημα της θνητότητας των ασθενών με κορωνοϊό θα υπήρχε ακόμα και αν με μαγικό τρόπο μπορούσαμε, όπως είπε, να δεκαπλασιάσουμε τον αριθμό νοσοκομείων ή κλινών ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, από τους διασωληνωμένους με Covid σε ΜΕΘ, το 40-43% πεθαίνουν. «Είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν όσες περισσότερες κλίνες εντατικής θεραπείας γίνεται οι οποίες θα μείνουν παρακαταθήκη για την Ελλάδα. Όμως δεν αποτελεί λύση για την πανδημία να πούμε ότι έχουμε χιλιάδες κλίνες, είτε απλές είτε εντατικής θεραπείας» είπε εξηγώντας ότι αν φθάναμε σε σημείο να χρησιμοποιηθούν όλες αυτές οι κλίνες θα είχαμε εκατόμβες νεκρών. «Πρέπει συνεπώς να σταματήσουμε την πανδημία και να μειώσουμε τον αριθμό των ασθενών» κατέληξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σχέδιο για καραντίνα μέχρι το Μάρτιο – Όλες οι λεπτομέρειες 25

Σχέδιο για καραντίνα μέχρι το Μάρτιο – Όλες οι λεπτομέρειες

Κορωνοϊός εμβόλιο: Θέμα χρόνου η παρασκευή του παρά τις αβεβαιότητες 27

Κορωνοϊός εμβόλιο: Θέμα χρόνου η παρασκευή του παρά τις αβεβαιότητες