σε

Κορονοϊός: Δύο δωρεάν τεστ το μήνα για τους εργαζόμενους

Κορονοϊός: Δύο δωρεάν τεστ το μήνα για τους εργαζόμενους 7

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η ειδική πλατφόρμα υποβολής δήλωσης http://ergasiatesting.gov.gr όπου οι εργοδότες σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εφόσον αυτοί το επιθυμούν να δηλώνουν την πρόθεσή τους να κάνουν rapid test μέχρι και 2 φορές τον μήνα. Το κόστος των τεστ θα καλύπτεται από το κράτος.

Έτσι, οι ενεργοί εργαζόμενοι όπως τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα και να κάνουν δύο τεστ κορονοϊού κάθε μήνα.

Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr). Στην πλατφόρμα οι εργοδότες με επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 20 άτομα θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους και εάν εκείνοι το επιθυμούν κάνουν αίτηση για τα δύο τεστ που δικαιούνται τον μήνα.

Το κόστος των τεστ δεν θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους καθώς θα καλύπτεται από το κράτος. Ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί να πάρει άδεια 3 ωρών εντός ωραρίου εργασίας για να κάνει τεστ για τον κορονοϊό.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πράσινο φως από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα γέννας 21

Πράσινο φως από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα γέννας

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου 23

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου