σε

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αστυνομικοί έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο άνδρα που δεν φορούσε μάσκα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αστυνομικοί έβγαλαν σηκωτό από λεωφορείο άνδρα που δεν φορούσε μάσκα 5

Όλο και πληθαίνουν οι εντάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αφορμή την υποχρεωτική χρήση μάσκας, που έχει επιβληθεί από τις αρχές ως μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. H πλειοψηφία των επιβατών τηρεί το μέτρο, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που λένε «όχι». Όπως συνέβη σήμερα σε ένα αστικό λεωφορείο, με έναν άντρα που δεν ήθελε να φορέσει μάσκα.

Συγκεκριμένα, άνδρες της αστυνομίας, είχαν στήσει μπλόκο στην λεωφόρο Συγγρού, όπου πραγματοποιούσαν ελέγχους στα ΜΜΜ που περνούσαν από το σημείο για τη χρήση μάσκας. Σε ένα από τα λεωφορεία, εντόπισαν έναν άνδρα, ο οποίος ήταν σε μία θέση χωρίς να φοράει μάσκα και του ζήτησαν να κατέβει για να του βεβαιώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Εκείνος όμως, όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, άρχισε να αντιδρά φωνάζοντας πως δεν κατεβαίνει. Οι αστυνομικοί τον πήραν σηκωτό και τον κατέβασαν κάτω, καθώς μέχρι και την τελευταία στιγμή αντιστεκόταν. Ο ίδιος μιλώντας μετά στην κάμερα, είπε πως είναι παραμύθι ο κορωνοϊός και πως δεν φοράει μάσκα, επειδή πιστεύει στην θρησκεία και του έχει πει ο Θεός να μην βάζει.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες:

Στις 125 οι παραβάσεις για μη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει δώσει στη Ελληνική Αστυνομία, 125 επιβάτες δέχθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 47.497 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • 2 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 649 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα.
  • 1 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, στην Αττική.
    Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 113 σχετικές παραβάσεις.
  • 10 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 182 σχετικές παραβάσεις.
  • 125 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως: 39 στην Κεντρική Μακεδονία, 18  στη Θεσσαλονίκη, 14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στα Ιόνια Νησιά, 9 στη Στερεά Ελλάδα, 9 στην Ήπειρο, 7 στη Θεσσαλία, 6 στο Βόρειο Αιγαίο, 4 στην Πελοπόννησο, 3 στην Αττική, 3 στην Κρήτη και 2 στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 15.561 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 15.547 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 14 των 300 ευρώ. Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 34 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε περιοχές – νησιά του αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος)».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Αυτόφωρο για όσους δεν φορούν – Παρέμβαση Εισαγγελέα 18

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Αυτόφωρο για όσους δεν φορούν – Παρέμβαση Εισαγγελέα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρίτος νεκρός σε μια μέρα από την πανδημία – 350 τα θύματα στη χώρα μας 20

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τρίτος νεκρός σε μια μέρα από την πανδημία – 350 τα θύματα στη χώρα μας