σε

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 5

Εδώ και μερικές εβδομάδες τα κρούσματα του κορωνοϊού είναι αυξημένα. Αρχικά αυτή η αύξηση αποδόθηκε στους εκδρομείς του Αυγούστου, αλλά έχοντας μπει στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει σημειωθεί καμία πτώση. Αυτό ήταν αρκετό για να κάνει την κυβέρνηση να δράσει. Τη Δευτέρα εφαρμόστηκαν επιπλέον μέτρα που έχουν να κάνουν με τις συναθροίσεις, ενώ συστήνεται η τηλεργασία όπου αυτό είναι εφικτό. Για να καταλάβει κανείς πόσο κρίσιμα είναι τα πράγματα, οι άνθρωποι της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός Lockdown παρά το γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό το απέκλειαν κατηγορηματικά.

Στο επίκεντρο της πανδημίας βρίσκεται η Αττική που σε καθημερινή βάση έχει την πρωτιά στις νέες μολύνσεις. Μια από τις «υγειονομικές βόμβες» είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μάλιστα οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές ότι ο κόσμος στα ΜΜΜ θα πρέπει να αραιώσει. Βέβαια αυτό το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο καθώς αντίστοιχο ζήτημα είχε τεθεί και όταν ανακοινώθηκαν τα θερινά δρομολόγια με αποτέλεσμα χιλιάδες κόσμος να στοιβάζεται σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 7Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 8

Οργή για τα ΜΜΜ από τους πολίτες

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει πολλούς ελέγχους και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με απαράδεκτες εικόνες. Η συχνότητα των δρομολογίων δεν είναι μεγάλη ακόμα σε σε ώρες αιχμής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη τηρούνται οι αποστάσεις και τα βαγόνια στο μετρό να είναι ασφυκτικά γεμάτα. Φυσικά ο κόσμος που πρέπει να πάει στην εργασία του δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει δυο και τρεις συρμούς να περάσουν για να αποφύγει τον συνωστισμό.

Το πρωί της Τρίτης αρκετοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μετρό κατείγγηλαν στα Social Media ότι η συχνότητα των δρομολογίων είναι απαράδεκτη και οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στα Social Media σίγουρα δεν δίνουν θετικά μηνύματα για την καταπολέμηση του ιού. Ειδικότερα σε μια περιοχή που όπως λένε οι ειδικοί είναι «πορτοκαλί» και σύντομα θα είναι «κόκκινη».  Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του κόσμου έχει δείξει πειθαρχεία και φροντίζει πάντα να φοράει τη μάσκα που είναι υποχρεωτική.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 10Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 11Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 13Κορωνοϊός Ελλάδα: Εικόνες συνωστισμού στο μετρό την ώρα που η Αττική είναι στα «κόκκινα» 14

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Επιστρέφει το sms για τις μετακινήσεις αλλά όχι όπως το γνωρίζουμε 27

Επιστρέφει το sms για τις μετακινήσεις αλλά όχι όπως το γνωρίζουμε

Απεγκλωβισμοί Οξυά Καρδίτσας: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των κατοίκων 29

Απεγκλωβισμοί Οξυά Καρδίτσας: Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των κατοίκων