σε

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 5

Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες 14 πολίτες έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της νόσου. Οι περισσότεροι νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ενώ όλοι έπασχαν από χρόνια νοσήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:

  • έναν 80χρονο, μια 75χρονη και μια 82χρονη που νοσηλεύονταν σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ,
  • έξι άλλους ασθενείς από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
  • δύο από τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Λάρισας και Αλεξανδρούπολης.
  • τρεις από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμός και Σωτηρία.

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 7Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 8

Στα 777 τα νέα κρούσματα στην πόλη:

Σημειώνεται πως χτες, η Θεσσαλονίκη σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 777 μολύνσεις. Συγκεκριμένα, από τα 2.752 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 777 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 635 στην Αττική. Ακολουθούν η Λάρισα με 137, οι Σέρρες με 114, η Ημαθία με 85, η Πέλλα με 69, ο Έβρος με 69, η Καβάλα με 49 και η Δράμα με τη Χαλκιδική με 48 έκαστη.

«Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής»:

Τη σοβαρότητα της κατάστασης στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στον ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, «βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν. Σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής».

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «ξέφυγαν τα πράγματα» και εκτίμησε ότι οι αυξημένες μολύνσεις σχετίζονται με την χαλάρωση και τον εφησυχασμό που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, επισήμανε ότι» δεν είναι ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών. Πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα».

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 10Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Πάνω από 10 τα θύματα τις τελευταίες ώρες 11

Ακόμη, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης πρότεινε να υιοθετηθεί και το πρότυπο του Ισραήλ, που εφάρμοσε ένα αυστηρό lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. «Ο κόσμος έχει εμφανίσει μια κόπωση από τον Μάρτιο, αλλά πειθαρχεί στα νέα μέτρα», είπε ο κ. Ζέρβας.

Τέλος, εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τις οικονομικές επιπτώσεις της όλης κατάστασης, ώστε να προστατευθούν όλοι οι πολίτες που πλήττονται και να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια. «Πρέπει να δώσουμε μια ανάσα στον κόσμο να υπάρξει βοήθεια από τους δήμους αλλά και την κυβέρνηση» κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Αυλωνίτης 25

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Αυλωνίτης

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής» 27

Ζέρβας για Θεσσαλονίκη: «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει, σε κάθε οικογένεια υπάρχει ένας ασθενής»