σε

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 3

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαμαρτυρία πολιτών σχετικά με τις μάσκες σε μαθητές λόγω κορωνοϊού.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά, ερευνάται το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος». Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος καλούνται να εντοπίσουν τους διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι μέσω Διαδικτύου απηύθυναν κάλεσμα για τη χθεσινή συγκέντρωση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα για τις μάσκες στα σχολεία

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας.

Με βασικό σύνθημά τους: «όχι υποχρεωτικά τεστ» και «όχι υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία» επιδιώκουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που τα κρούσματα στη χώρα συνεχίζουν να είναι τριψήφια. Στην Αθήνα αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον εν λόγω μέτρο πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 5Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 6Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 8Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 9

Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιείται μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί. Σημειώνεται πως κανένας από τους συγκεντρωμένους δεν φοράει μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 11Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 12Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 14Κορωνοϊός Ελλάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις μάσκες στα σχολεία 15

«Ναι στο σχολείο, όχι στις μάσκες», λένε και ορισμένοι γονείς μαθητών του Αιγίου, που συγκεντρώθηκαν και αυτοί το απόγευμα της Κυριακής στην προγραμματισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας. Αντίστοιχη συγκέντρωση έγινε και στην Πάτρα, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Γεωργίου.

Τι ισχύει για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία:

  • Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
  • Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
  • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.
  • Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα. Η κυβέρνηση θα διαθέσει μάλιστα δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ποιοι  εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας:

  • Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
  • Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ 26

Κορωνοϊός Μόρια: Δέκα συνολικά τα κρούσματα στο ΚΥΤ

Οίκος ευγηρίας Ηράκλειο: Ηλικιωμένη με κορωνοϊό «κόλλησε» τη νοσοκόμα της 28

Οίκος ευγηρίας Ηράκλειο: Ηλικιωμένη με κορωνοϊό «κόλλησε» τη νοσοκόμα της